Серед учасників хресної ходи є провокатори, – Грицак

Серед учасників хресної ходи є провокатори, – Грицак До СБУ надходить інформація з різних джерел про присутніх серед віруючих, які беруь участь у хресній ході, провокаторів.

Про це заявив глава СБУ Василь Грицак під час нинішньої міжвідомчої наради, інформує прес-служба Нацполіції України.

Для охорони публічної безпеки і порядку під час хресної ходи створять координаційну раду. До неї увійдуть представники правоохоронних органів – МВС, поліції, Нацгвардії, СБУ, прокуратури.

У нараді під головуванням заступника міністра внутрішніх справ України Сергія Ярового взяли участь глава Національної поліції України Хатія Деканоідзе, очільник Служби безпеки України Василь Грицак, заступник командувача Національної гвардії України Микола Балан. У зустрічі також взяли участь представники громадськості та духовенства.

Також у зустрічі взяли участь працівники органів прокуратури, представники духовенства і колишніх добровольчих батальйонів, а нині – підрозділів поліції і Нацгвардії.

Заступник глави МВС України Сергій Яровий, зазначив, мета наради – сконсолідувати зусилля усіх правоохоронних структур.

«Ми не допустимо жодної краплі крові, але, у разі потреби – будемо використовувати і непопулярні методи», – підкреслив він.

За словами глави Служби безпеки України Василя Грицака, правоохоронці виробили свою консолідовану позицію з проведення заходів для гарантування безпеки хресної ходи. За його словами, це дуже важливо, оскільки за даними Спецслужби хода може бути використана антиукраїнськими силами для дестабілізації ситуації в країні.

«Немає жодних претензій до віруючих. Ми поважаємо їх вибір. Але до СБУ надходить інформація з різних джерел про присутніх серед віруючих провокаторів. Тому відповідальність за безпеку хресної ходи безумовно також мають нести організатори цього заходу», – наголосив Василь Грицак.

Глава Національної поліції України Хатія Деканоідзе зазначила, завданням усіх правоохоронців є гарантування безпеки учасників ходи.

«Ми над цим працюємо дуже давно. Ситуація у нас неспокійна і ми не виключаємо, що хтось буде використовувати цю ситуацію для провокації. Ми повинні розуміти, що будь-яка ситуація може бути використана нашими ворогами. Я хочу попросити всіх бути відповідальними. Щоб громадськість та духовенство не допустили провокацій в нашій столиці», – зазначила Хатія Деканоідзе.

Вона також додала, що правоохоронці планують посилити заходи безпеки у місцях проведення хресної ходи. Зокрема, йдеться про проведення у разі необхідності поверхневого огляду, доступ громадян через рамки металошукачів тощо. Читайте більше тут: http://zik.ua/news/2016/07/20/sered_uchasnykiv_hresnoi_hody_ie_provokatory__grytsak_718197

peredplata