Ах, ось воно що… Примватбанк

Ах, ось воно що... ПримватбанкПриватБанк постраждав через інформаційні атаки, організаторів яких я поки не можу назвати – заявив глава правління банку Олександр Дубілет.
Отже, Порошенку знадобився майже рік аби \”віджати\” ПриватБанк у ненависного йому Ігора Коломойского.

Історія стартувала 12 березня 2015 року, коли за ініціативою Петра Порошенка колишній його соратник, нині біглий нардеп Олександр Онищенко зареєстрував у Верховній Раді законопроект про \”Націоналізацію ПриватБанку\”. Відтак, за словами Олександра Дубілета, банк пережив сім потужних інформаційних атак. Одну з них, як відомо, здійняв нещодавно \”борець\” з корупцією, лідер Руху нових сил Міхаел Саакашвілі. Про те, що \”як не завтра, то післязавтра\” банк лусне\” і вкладникаам треба поспішати забрати гроші, Саакашвілі говорив під час кожного свого виступу. Ай да Саакашвілі…
Від Саакашвілі істерію довкола банку підхопив телеканал \”Інтер\”. Клієнти масово почали забирати гроші з депозитів. За словами Олександра Дубілета, банк відчував тиск на ліквідність в останні дні, видаючи близько 2 млрд грн готівкою в день.
З інформаційними атаками і хто їх організував – зрозуміло. Не розумію лише яким боком тут МВФ, Європейська комісія і Європейський банк реконструкції і розвитку. Не здивуюсь, коли серед учасників схеми \”віджиму\” і націоналізації ПриватБанку опиниться керівник української філії російського \”Альфа-банк\” Роман Шпек. Тут у мене є деякі здогадки.

Ростислав Демчук, Брюссель

peredplata