САП вмовляє суд збільшити заставу Насірову: \”Родина не бідує\”

САП вмовляє суд збільшити заставу Насірову: "Родина не бідує"Спеціалізована антикорупційна прокуратура просить Апеляційний суд Києва збільшити розмір застави для Романа Насірова до 2 мільярдів гривень, а захисту відстороненого голови Державної фіскальної служби відмовити у задоволенні скарги.
Про це заявив прокурор четвертого відділу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Андрій Перов, виступаючи у суді після короткої перерви.

0 0 0 0
AdRiver
Спеціалізована антикорупційна прокуратура просить Апеляційний суд Києва збільшити розмір застави для Романа Насірова до 2 мільярдів гривень, а захисту відстороненого голови Державної фіскальної служби відмовити у задоволенні скарги.
Про це заявив прокурор четвертого відділу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Андрій Перов, виступаючи у суді після короткої перерви.
Він висловив переконання, що родина Насірова може внести таку заставу.
\”Родина, м’яко кажучи, не бідує… Розмір лише офіційних даних, викладених у декларації, при переведенні за курсом, складає близько 55 мільйонів гривень\”, – заявив прокурор.
Коментуючи \”яблуневі сади\”, він сказав, що Насіров володіє землею на Чернігівщині, вартість якої загалом щонайменше 2 мільйони гривень. Також у користуванні Романа Насірова перебуває 24,3 гектари, він має дві квартири у Лондоні, які САП розглядає як майновий стан підозрюваного та ризик переховуватися від слідства та суду.
Прокурор також зазначив, що Роман Насіров мешкає у 3-поверховому будинку в Козині, оформленому на дружину, має кілька квартир у Києві та кілька автомобілів, а дружина Насірова також володіє земельними ділянками й має корпоративні права у ТОВ.
За словами Перова, лише задекларований прибуток \”складає понад 9 мільйонів гривень\”.
\”Його (Насірова) тесть є досить заможною людиною\”, – додав прокурор.
Натомість розмір збитків державі від дій керівника ДФС складає понад 2 мільярди гривень, що за рішенням Європейського суду є підставою для співмірної застави, наголосив він.
Тому сторона звинувачення вважає необґрунтованим рішення суду першої інстанції про розмір застави у 100 мільйонів гривень
По суті справи прокурор поцікавився, \”яким чином можна надавати розстрочення кілька разів, якщо борг не сплачується?\”, і наголосив, що відстрочку надавали \”заднім числом\”.
За словами Перова, так \”з 2 мільйонів заборгованість стає 2 мільярди\” – при тому, що оператори спільної діяльності не мали права звертатися по неї до ДФС.
Прокурор також звинуватив захисників Насірова у маніпуляціях терміном \”судово-медичної експертизи\”, адже та робиться на певний момент.
Він заявив, що лист, який надходив до НАБУ від директора Науково-дослідного інституту слід розглядати виключно як наслідок листів Насірова та як елемент додаткового ризику того, що чиновник впливає на експертів.
Коментуючи вручення підозри та затримання Насірова у лікарні \”Феофанія\”, прокурор сказав, що слухати з заплющеними очима чи з розплющеними, брати чи не брати підозру – це лише поведінка підозрюваного.

Олена Рощенко, УП

peredplata