Від тюрми і суми

Від тюрми і сумиОх і чудні діла твої, Господи! Антикорупційна мегаоперація із затримання 23 чиновників-податківців з усієї України не могла бути успішною без участі в ній… звільненого під заставу із залу суду Романа Насірова – Анатолій Матіос.
Згідно із словами головного військоговоно прокурора України Анатолія Матіоса, саме завдяки участі Романа Насірова у цій мега операції були зібрані докази про причетність до корупційних оборудок близько тридцяти чиновників-податківців різного рангу вздовж усієї України, від Трускавця до Маріуполя. І завдяки величезним старанням і допомозі Романа Насірова слідчі прокуратури зуміли розібралися в недрах податкової системи України, – зазначив головний військовий Прокурор.
Тепер завіса таємничого візиту Анатолія Матіоса у Феофанію, де був прикутий до ліжка тяжким недугом Роман Насіров, привідкрилася. Розмова була короткою й ультимативною – або ти нам здаєш усіх твоїх \”шісток\” з доказовою базою і ми тебе звільняємо під заставу, або ти будеш гнити в тюрмі до кінця своїх днів. Насіров вибрав перше. І сьогодні ми бачимо результат – десятки корупціонерів з усієї України звозять гелікоптерами до військового терміналу аеропорту Київ.Звідтіля затримані доправляються до ГПУ.
Ось іще раз слід затямити: від суми і тюрми не зарікайся! І навпаки.
Ордену, чи іншої нагороди Насірову, мабуть, не дадуть, але на пом\’якшення і преференції в його кримінальній справі він тепер може розраховувати.

Ростислав Демчук

peredplata