Учасник АТО Павло Марценюк отримав тілесні ушкодження, перебуваючи в приміщенні Новодністровської міської ради

Учасник АТО Павло Марценюк отримав тілесні ушкодження, перебуваючи в приміщенні Новодністровської міської ради

Минулої п’ятниці, 4 травня, в приміщенні Новодністровської міської ради стався досить прикрий інцидент, який сколихнув не лише наше місто. В соціальній мережі ФБ з’явилися світлини бійця АТО, члена виконавчого комітету Новодністровської міської ради Павла Марценюка. На жаль, це були не просто фото.

Вони виявились свідченням того, що Павлові були нанесені тілесні ушкодження працівниками Новодністровського відділення поліції. І відразу ж виникають питання, – чому, як це сталося, і хто винен в даному випадку?

Спробували і ми розібратися, що насправді відбулося. Того ж дня у приміщенні міської ради проходила позачергова сесія, по питанню виділення 8,5 млн. гривень на будівництво мереж водопостачання, водовідведення та зливових стоків до індустріального парку м. Новодністровськ. На момент інциденту у кабінеті міського голови проходило засідання депутатської комісії, де не менш бурхливо розглядали дане питання.

В цей момент Павло хотів зайти до кабінету міського голови і бути присутнім на засіданні: на це він має право, адже являється членом виконавчого комітету. Камери відеоспостереження, які були розміщені у приймальні міської ради, зафіксували цей момент.

Працівники поліції не допустили Павла в кабінет, обумовлюючи це тим, що він був в нетверезому стані. Але відео свідчить, що він досить спокійно, не завдаючи нікому шкоди, йде до дверей. Як виявляється, на той момент в міській раді знаходилося 8 працівників поліції за відповідним дорученням начальника Новодністровського відділення поліції Романа Суліна. Цього ж дня на його ім’я було надіслано листа від міського голови Анатолія Болдашева, щоб на сесію було надано патруль поліції для забезпечення громадського порядку. Коментар міського голови нам не вдалося отримати, адже він перебуває у черговому відрядженні цього разу аж на 14 днів.

Це настільки обурило не лише громадськість, а й побратимів Павла, бійців АТО з міста Сокиряни, та певних депутатів Новодністровської міської ради, що уже в понеділок 7 травня відбулися збори щодо обговорення цієї події на підтримку Павла.

Після цього учасники бойових дій у зоні АТО, голова громадської організації Микола Данилюк, громадські активісти та депутати вирушили до Новодністровського відділку поліції. Вони хотіли побачити на власні очі цих поліцейських, які брали безпосередньо участь у такому досить грубому затриманні Павла. І почути чому вони так вчинили. Як проходила зустріч біля відділку поліції дивіться далі.

Вже на наступний день поспішаємо почути коментарі начальника Новодністровського відділення поліції Романа Суліна щодо даної ситуації.

Тож крапку у даній справі поставить лише прокуратура.

Джерело

peredplata