Підприємець повернув громаді приміщення вартістю майже мільйон гривень

Чернівецька місцева прокуратура забезпечила реальне виконання рішення Господарського суду Чернівецької області щодо звільнення із незаконного користування та повернення Чернівецькій міській раді приміщення вартістю майже 900 тис. грн.

Встановлено, що 23 вересня 2013 року між ФОП та Департаментом економіки Чернівецької міської ради був укладений договір оренди  нерухомого майна, відповідно до якого орган місцевого самоврядування надав підприємцю в строкове платне користування нежиле приміщення, загальною площею 69,8 кв.м. 

Однак, всупереч вимогам умов договору, підприємець не сплатив орендну плату в повному обсязі.

Враховуючи те, що  несплата орендної плати завдає збитки місцевому та державному бюджету (так, як в орендну плату включається загальнодержавний податок), що створює економічні перешкоди у реалізації завдань та функцій, які покладені на державу та органи місцевого самоврядування, прокуратура звернулась до суду з позовом про стягнення заборгованості та розірвання договору оренди та повернення приміщення Чернівецькій міській раді.

Завдяки вжитим заходам представницького характеру прокуратурі вдалось забезпечити повернення вказаного приміщення із незаконного користування.    


Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

peredplata