Протягом одного дня офіційну роботу отримав 161 чернівчанин

Як розповів заступник начальника-начальник Чернівецького управління ГУ ДФС у Чернівецькій області  Загарюк Микола Васильович упродовж першого дня «Місячника добровільної легалізації трудових відносин», який стартував у Чернівецькій області, завдяки діям чернівецьких податківців до офіційного працевлаштування залучено 98 чернівчан згідно вимог чинного законодавства. Зокрема, 22 фізичні особи – підприємця та 76 юридичних осіб подали 161 повідомлення про прийняття на роботу найманих працівників.

Звертаємо увагу, що до роботи у напрямку легалізації трудових відносин та підприємницької діяльності залучені інші контролюючи органи та провадяться комплексні заходи по виявленню доходів, які отримуються у “конвертах”.  Тож не варто сподіватись, що увага податківців омине недобросовісних працедавців. Скористайтесь нагодою працювати гідно та легально.

Чернівецьке управління ГУ ДФС у Чернівецькій області попереджає, що заходи по виявленню незареєстрованих працівників активізовані, а до порушників трудового законодавства повною мірою будуть застосовані штрафні санкції згідно законодавства!

Роботодавець має пам’ятати, що використання незадекларованої праці є грубим порушенням трудового законодавства, за яке доведеться нести відповідальність.

Фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору потягне за собою штраф у розмірі 30 мінімальних заробітних плат (3723,00 грн. Х30 = 111690,00 грн). Не менше доведеться сплатити за виплату зарплати без нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та податків, а також оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час, установлений на підприємстві. За підміну трудових відносин цивільно-правовою угодою, коли працівник виконує певні трудові функції за посадою на постійному робочому місці, зобов’язаний дотримуватись внутрішнього розпорядку, режиму робочого часу, графіка роботи, встановленого роботодавцем та отримує винагороду періодично на постійній основі. За провадження господарської діяльності без державної реєстрації як суб’єкта господарювання доведеться сплатити 1000-2000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, а це 17-34 тис. грн.

«Зверніть увагу, що ці штрафи накладаються не лише на юридичних осіб, але й на роботодавців – фізичних осіб – підприємців»,- підкреслив посадовець.

Запрошуємо працедавців до добровільного офіційного працевлаштування найманих працівників, а тих, хто працює самостійно,- реєстрації підприємницької діяльності!

Будьмо свідомі ризиків і уникаймо порушень.

Інформує сектор організації роботи Чернівецької ОДПІ.

peredplata