Кращих дільничних офіцерів поліції відзначили у Чернівцях

18 червня, служба дільничних офіцерів поліції святкує 95 років з дня свого створення. З цієї нагоди в Головному управлінні Національної поліції в Чернівецькій області відбулися урочисті збори.

До привітань дільничних офіцерів долучилися керівники облдержадміністрації, обласної та міської рад. У своїх вітальних промовах гості відзначили важливість постаті дільничного. Адже саме ці представники поліції працюють серед людей і для людей. Від того, наскільки ефективно кожен дільничний офіцер здійснює свою роботу, залежить рівень злочинності у регіоні в цілому.

«Встановлення цього свята на державному рівні свідчить про важливість вашої служби. Можна сказати, що саме дільничний офіцер є обличчям поліції», – наголосив начальник ГУНП в Чернівецькій області Анатолій Дмитрієв. – «Адже з усіх наших підрозділів ви є найближчими до людей. Ви майже цілодобово спілкуєтеся з населенням і, як ніхто інший, знаєте, що відбувається на вашій дільниці».

Про важливість і необхідність роботи дільничних свідчить і той факт, що саме вони здійснюють розкриття кожного четвертого злочину на території області. Загалом, дільничні офіцери поліції долучаються до розкриття 90% усіх злочинів.

Під час святкових зборів йшлося і про результати запровадження на Буковині державної концепції «Поліція і Громада – безпечний простір». Зокрема, з початку 2018 року за підтримки громади на території області запрацювали п’ять сучасних поліцейських станцій, у яких населення може отримати допомогу правоохоронців. До кінця поточного року такі «мікровідділення» поліції з’являться у всіх територіальних громадах.

З нагоди свята кращі співробітники служби отримали чергові офіцерські звання, цінні подарунки, грамоти й подяки. Після урочистих зборів присутні вийшли на Центральну площу Чернівців і зробили на згадку колективне фото.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області

peredplata