Підприємство «Брусницька земля» сплатить понад 640 тисяч гривень штрафу за порушення закону

За грубі порушення трудового законодавства суд зобов’язав роботодавця  сплатити понад 640 тисяч гривень штрафу

Головними державними інспекторами відділу з питань додержання  законодавства про працю, зайнятість  та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Чернівецькій області під час інспекційного відвідування  було виявлено  порушення трудового законодавства, зокрема,  щодо невиплати індексації заробітної плати та порушення строків виплати відпускних працівникам ТзОВ «Брусницька земля».

Відповідно уповноваженими посадовими особами територіального органу  було накладено дві штрафні санкції у сумі 640 тисяч гривень та 3 200 гривень.

Підприємство «Брусницька земля» звернулося до суду з позовом до Держпраці та оскаржило постанови у суді першої інстанції, отримавши рішення на свою користь про задоволення позову в повному обсязі.

Не погоджуючись з рішенням суду першої інстанції, Управління  Держпраці у Чернівецькій області  подало апеляційну скаргу з проханням скасувати наявне рішення суду, посилаючись на порушення судом норм матеріального права та ухвалити нове рішення, яким у задоволенні позовних вимог відмовити.

Управління Держпраці у Чернівецькій області чітко дотримується чинного законодавства та діяло  виключно у межах своїх повноважень, що було враховано судом  апеляційної інстанції. Апеляційну скаргу, подану Управлінням Держпраці, суд задовольнив  повністю.

Таким чином, Держпраці відстояло інтереси держави у суді та зобов’язало товариство з обмеженою відповідальністю «Брусницька земля» сплатити штраф за грубі порушення законодавства про праці у сумі  643 200 гривень (шістсот сорок три тисячі двісті гривень).

 

peredplata