Якщо у громадян реєстраційні дані зазнали змін

Чернівецька ОДПІ нагадує: якщо у Вас змінились реєстраційні дані, зокрема місце проживання, у такому випадку, згідно з вимогами ст.70 Податкового кодексу України, громадяни зобов’язані протягом місяця подати до державної податкової інспекції заяву (форма 5-ДР) для внесення відповідних оновлених даних  у Державний реєстр фізичних осіб – платників податків.

Роз’яснимо, чому цей момент є досить важливим для кожного, у кого відбулись такі зміни? Завдяки своєчасно внесеній достовірній інформації про фактичні реєстраційні дані фізичних осіб податкові повідомлення – рішення про нараховані суми податків, а саме, земельного податку, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, та транспортного податку, адресати обов’язково отримають у визначений законодавством термін. Таким чином, своєчасно отримавши повідомлення-рішення, зможуть виконати свій обов’язок зі сплати податків, не порушуючи граничні терміни сплати, та уникнути фінансових санкцій.

Отож, щоб не потрапити у перелік податкових боржників радимо не баритись та у разі зміни своїх реєстраційних даних, зокрема  прізвища, імені, по батькові або місця проживання (реєстрації), невідкладно подати заяву за формою 5-ДР  за місцем нової реєстрації (проживання).

Інформує сектор організації роботи Чернівецької ОДПІ.

peredplata