Водіїв на євробляхах штрафуватимуть

Поліцейські зможуть штрафувати водіїв авто на іноземній реєстрації та забирати машини на штрафмайданчик.”Раніше без доступу до бази даних ДФС поліція не могла визначити, скільки днів перебуває авто в Україні. А зупиняти безпідставно і пропонувати показати митні документи права не має. Тепер правоохоронці отримують із бази “Інспектор-2006″ дані про всі авто, які знаходяться в країні і не зареєстровані у зазначені терміни”, – розповів генеральний директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко, пише 24tv.ua.

Система “Рубіж” зчитуватиме номер проїжджаючого транспорту і повідомлятиме про його перебування у базі незареєстрованих машин.

“У поліції є законні підстави зупинити таке авто і, не вимагаючи митні документи, штрафувати. Це буде правомірно у випадку, якщо авто на тимчасове ввезення не зареєстроване протягом 90 днів, а перебуває в режимі транзиту протягом 10 діб”.

Українськими дорогами їздить 3 мільйони автомобілів з іноземною реєстрацією. При цьому офіційна статистика повідомляє лише про 1 мільйон машин. Голова громадської організації “АвтоЄвроСила” Олег Ярошевич вважає, що фіскальна служба навмисно занижує реальну кількість нерозмитнених машин.

peredplata