Бурбак вимагає від Порошенка і Гройсмана нарешті зробити кадрові висновки по Чернівецькій області після вчорашнього блокування людей у Ломачинцях

Народний депутат України Максим Бурбак закликав президента України та прем’єр-міністра здійснити кадрові зміни у керівництві Сокирянського району та Чернівецької області у зв’язку з нічними подіями у селі Ломачинці. Про це він заявив сьогодні під час ранкового пленарного засідання, виступаючи з парламентської трибуни. Про це повідомляє www.buknews.com.uaЗокрема,  звертаючись до Володимира Гройсмана, Максим Бурбак висловив обурення з приводу подій із блокування депутатів Ломачинецької сільської ради.

“1 квітня 2014 року, Володимире Борисовичу, ми з вами приймали революційне рішення щодо початку процесу децентралізації в Україні і створення об’єднаних територіальних громад. Учора там проходили збори сільської ради, яка використала законопроект про дооб’єднання, і тепер Новодністровська ОТГ буде створена. Це та сама ОТГ, якій це злочинне ЦВК відмовляє уже декілька разів у проведенні нових виборів до ОТГ. І вони будуть проведені, адже наступного тижня ми проголосуємо за склад нового ЦВК. І вони приймуть єдине правильне і законне рішення. І Новодністровська ОТГ буде працювати”, – сказав він.

Тепер місцеві земельні латифунтисти чинять тиск на Ломачинецького сільського голову Наталію Михайлівну Петрик з Сокирянського району з метою розвалу Новодністровської ОТГ, обрати яку досі перешкоджав злочинний неоновлений склад ЦВК.

– Прикро, що місцева райдержадміністрація, голова РДА Бескупський нічого не зробили, навіть не приїхали на ці збори у Ломачинці, – сказав Максим Бурбак. – А до четвертої години ранку люди, яких збурили місцеві латифундисти, не давали вийти із сесійної зали ні сільському голові, ні депутатам, ні представникам Центру розвитку місцевого самоврядування, ні заступнику голови ОДА Гостюку, який відповідає за децентралізацію, ні навіть засобам масової інформації… Вдячний міністру внутрішніх справ Арсену Авакову за професійні дії ГУ НацПоліції в Чернівецькій області, які зробили усе, щоб там не трапилося кровопролиття. Тому звертаюся до Адміністрації Президента України, прем’єр-міністра України перевірити дані факти. І в разі підтвердження того, що місцеві ОДА та РДА не зробили нічого і свідомо гальмують процес децентралізації нарешті зробити кадрові висновки по Чернівецькій області. Децентралізація буде впроваджена в Сокирянському районі і в Чернівецькій області, – запевнив парламентар.

 

Всіх заручників, яких група жителів Сокирянського району заблокувала на сесії Ломачинецької сільської ради вимагаючи ухвалити незаконне рішення, звільнили о 4 ранку

peredplata