Цього року власний податковий номер отримали 6873 чернівчанина

Упродовж першого півріччя цього року в Центрі обслуговування платників Чернівецької ОДПІ реєстраційний номер облікової картки платника податків отримали 6873 громадянина, що на 1555, або на 29,2 відс. більше, ніж торік. Крім того, 82 громадянина, які через свої релігійні переконання відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, скористалися своїм правом і внесли відмітки до паспортів фізичних осіб.

Видача громадянам карток платників податків з присвоєнням реєстраційного номера платника є найзапитуванішою серед адмінпослуг.

Чернівецька ОДПІ нагадує, що у випадку зміни реєстраційних даних  громадянина: місця проживання, або прізвища, – необхідно, згідно з вимогами ст.70 Податкового кодексу України, протягом місяця подати до державної податкової інспекції заяву (форма 5-ДР) для внесення відповідних оновлених даних у Державний реєстр фізичних осіб – платників податків.

Завдяки своєчасно внесеній достовірній інформації про фактичні реєстраційні дані фізичних осіб, громадяни у визначений законодавством термін отримають податкові повідомлення – рішення про нараховані суми податків, а саме: земельного податку, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, та транспортного податку. Відповідно, вони зможуть своєчасно виконати свій обов’язок зі сплати податків, не порушуючи граничні терміни сплати та уникнути фінансових санкцій.

Нагадуємо: Центр обслуговування платників Чернівецької ОДПІ знаходиться за адресою: м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 200-а. Звертайтеся до нас у робочі дні з 9:00 до 18:00 години (у п’ятницю з 9:00 до 16:45; у суботу з 9:00 до 13:00 ).

Інформує сектор організації роботи Чернівецької ОДПІ.

 

peredplata