До уваги майбутніх пенсіонерів!

Право на призначення пенсії за віком після досягнення 60-річного віку, з 1 січня 2018 року по 31 грудня 2018 року, мають особи за наявності страхового стажу не менше 25 років. Кожного року кількість років, необхідних для призначення пенсії за віком у 60 років, буде збільшуватися на один рік та з 1 січня 2028 року становитиме не менше 35 років. Про це інформує прес-служба Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області.

До відома, страховий стаж – це період, протягом якого особа підлягає загальнообов’язковому державному пенсійному (соціальному) страхуванню та за який щомісяця сплачені страхові внески (єдиний соціальний внесок) не менший, ніж мінімальний страховий внесок.

Отож для зарахування фізичним особам повного місяця до страхового стажу роботодавець повинен нарахувати та сплатити єдиний внесок в сумі не меншій мінімального страхового внеску, що визначається як добуток мінімального розміру заробітної плати, яка на сьогодні становить 3723 грн., та розміру внеску (22%), відповідно, мінімальний страховий внесок – 819,06 грн. на місяць, а також подати річну звітність до органів державної фіскальної служби.

Звертаємо увагу, у разі несплати або несвоєчасної сплати єдиного соціального внеску виникає борг, а, відповідно, період, за який обліковується заборгованість, не буде зараховано до страхового стажу до повного її погашення.

 

 

 

 

 

 

peredplata