В Україні з`явилося 207 нових нотаріусів

ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ ІСПИТУ В УКРАЇНІ З’ЯВИЛОСЯ 207 НОВИХ НОТАРІУСІВ

 

За результатами кваліфікаційних іспитів на право займатися нотаріальною діяльністю, які тривали з 26 липня по 9 серпня, в Україн із’явилося 207 нових нотаріусів. Про цеповідомила заступник Міністра юстиції з питань державної реєстрації ОленаСукманова.

 

«Завершилися іспити на право займатися нотаріальною діяльністю. Хочу привітати всю нотаріальну спільноту з поповненням. За результатами іспиту у нас з’явилося 207 нових нотаріусів. Всього до іспиту було допущено 539 кандидатів. Тобто склали іспит 38% кандидатів», – сказала ОленаСукманова.

 

За її словами, такий відсоток тих, хто склав іспит є загально європейським стандартом. «Якби іспит складало 10% кандидатів, це означало б, що не забезпечується доступ до професії, а якби складало більше 50%, то потрібно б шукати проблему в тому, що іспит є дуже простим», – сказала ОленаСукманова. Вона додала, щопід час минулогоіспиту 22% кандидатів стало нотаріусами.

 

Заступник міністра зазначила, що зростання кількості тих, хто склав іспиту є наслідком того, що у цьому році за місяць до іспитуМін’юст на своєму офіційному сайт іопублікував всі тестові запитання, щоб кандидати мали змогу якісно підготуватися, а іспити відбувалися максимально прозоро і не було розмов про те, що хтось знав запитання наперед.

 

Заступник міністра також додала, що протягом місяця всі особи, які склали іспит, отримают ьсвідоцтво на право зайняття нотаріальною діяльністю і матимуть право реєструвати приватну нотаріальну діяльність, або претендувати на посади у державних нотаріальних конторах.

peredplata