Сучасним пенсіонерам – сучасне обслуговування

З метою покращення якості обслуговування громадян пенсійна служба постійно працює над вдосконаленням форм і методів роботи з населенням, запроваджуючи максимально зручні способи надання послуг.

Сучасний формат онлайн сервісів – це, в першу чергу, суттєве  заощадження часу, адже в такий спосіб можна вирішити ті чи інші питання пенсійного забезпечення, замовити й одержати довідки чи інші документи, не виходячи з дому. Такі можливості надає Веб-портал Пенсійного фонду України. Для того, щоб стати його користувачем, потрібно здійснити просту процедуру реєстрації – звернувшись до фахівців Головного управління із заявою, або ж зробити це самостійно за допомогою електронного цифрового підпису.

За допомогою цього зручного електронного сервісу можна подати заяву на призначення або перерахунок пенсії, звернутися за консультацією до фахівців, замовити і роздрукувати потрібні довідки. А активізувавши функцію смс-інформування, – одержувати дані про те, як формується персональний страховий стаж, сплачує внески роботодавець, про перерахунки пенсії та іншу інформацію. Веб-портал працює з дотриманням вимог захисту персональних даних, отож інформація цілковито захищена.

Усі отримані в електронному вигляді документи з QR-кодом є такими ж правомірними, як і паперові аналоги. Через послугу «пенсійний калькулятор», посилання на який розміщене на Веб-порталі, можна самостійно перевірити правильність нарахування пенсії або підрахувати її орієновний розмір у  перспективі.

1)    Інструкція із надання електронних документів з підтвердженням QR-кодом

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=__lL51HT9kw

2) Інструкція з налаштування   сервісу смс-інформування

https://www.youtube.com/watch?v=rjxf1_F5EAk&feature=youtu.be

3) Інструкція для користувачів Веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України

https://www.youtube.com/watch?v=Z4A4B6bdgDg

4) Нові онлайн сервіси від Пенсійного фонду України https://www.youtube.com/watch?v=VAyFtdGZEc4 

5) Контакти сервісних центрів Пенсійного фонду України в Чернівецкій області

 http://www.pfu.gov.ua/cv/739-informatsiya-shhodo-kontaktnyh-danyh-strukturnyh-pidrozdiliv-obslugovuvannya-gromadyan-servisnyh-tsentriv-golovnogo-upravlinnya-pensijnogo-fondu-ukrayiny-v-chernivetskij-oblasti/

 

 

peredplata