У Чернівцях роботодавець сплатить штраф 781 830 гривень

Не задекларовану зайнятість виявили головні державні інспектори відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Чернівецькій області  у фізичної особи – підприємця у Чернівцях.

Роботодавець допустив до роботи у власному кафе трьох працівників без укладання з ними трудових договорів, оформлених наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та повідомлення центрального органу виконавчої влади з питань забезпечення формування та реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування про прийняття працівників на роботу.

Фахівці Держпраці також  встановили, що з чотирма працівниками  на підприємстві укладено трудові договори. Але за їх умовами, персонал працює неповну зміну. Водночас  за підтвердженими документально фактами, працівники перебувають на своїх робочих місцях упродовж всього дня.

Отже, суб’єкт господарювання порушив законодавство про працю у частині декларування зайнятості, здійснивши  фактичний допуск працівників до роботи без оформлення трудових договорів (контрактів) та оформивши  працівників на неповний робочий час  за фактом виконання роботи повний робочий час, установлений на підприємстві.

Управління Держпраці у Чернівецькій області неодноразово наголошувало:  штрафна санкція за недотримання роботодавцями умов декларування зайнятості  становить  суму у 30 мінімальних заробітних плат  за кожного працівника  щодо якого скоєно порушення, а саме 111 690 гривень.

Як наслідок,  посадові особи територіального підрозділу Державної служби України з питань праці винесли постанову про накладення на суб’єкта господарювання штрафу у розмірі  781 830 гривень (сімсот вісімдесят однієї тисячі вісімсот тридцяти  гривень).

Інформує Держпраця у Чернівецькій області.

 

 

peredplata