На Буковині обговорили шляхи співпраці із представниками Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини

За круглим столом представники Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області та регіонального представництва Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини обговорили шляхи співпраці щодо обміну інформацією про виявлені випадки порушення прав громадян та дотримання прав людей на пенсійне забезпечення.

– В області нині нараховується 486 підприємств-боржників по сплаті ЄСВ. А це майже 2,5 тисячі працівників уже позбавленні права на зарахування стажу, необхідного для призначення пенсії. Важливо налагодити механізм врегулювання питань, які стосуються прав та інтересів працівників і роботодавців. Одним з кроків слугуватиме меморандум про співпрацю, який нещодавно був підписаний між Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини та Пенсійним фондом України. Наше спільне завдання на сьогодні, відповідно до цього документу, – вироблення покрокових дій та активізація усіх зусиль для донесення до громадськості меседжу про важливість легального оформлення трудових відносин, – зазначив начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області Михайло Романів.

В свою чергу представник Департаменту регіонального представництва Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Леонід Мельников подякував за роботу, яку проводить Головне управління щодо дотримання прав не лише пенсіонерів, але й застрахованих осіб, та погодився розглянути пропозиції, надані пенсійною службою краю, про спільні дії, спрямовані на підвищення рівня правової обізнаності громадян щодо гарантованих їм законних прав.

За результатами круглого столу сторони домовились про здійснення спільних заходів у сферах організаційного, аналітичного, інформаційного забезпечення роботодавців та працівників у сфері загальнообов’язкового державного пенсійного страхування, що передбачають проведення ряду спільних заходів – конференцій, семінарів, круглих столів, зустрічей тощо.

Про це повідомляє прес-служба ГУ Пенсійного фонду України в Чернівецькій області.

peredplata