У вересні чернівецькі податківці «переконали» працедавців працевлаштувати рекордну кількість громадян – 4904

Про такі дані свідчать повідомлення про прийняття працівників на роботу, які направили до Чернівецької ОДПІ працедавці.

Як  повідомив заступник начальника управління, начальник відділу адміністрування податків і зборів Чернівецького управління ГУ ДФС у Чернівецькій області Андрій Світовий, у вересні представникам Фіскальної служби, Управління Держпраці, Нацполіції, Пенсійого фонду та інших органів державної влади вдалося «переконати» у необхідності легально сплачувати заробітну плату працівникам рекордну кількість чернівецьких бізнесменів – 1143 (в т.ч. 563 – юридичних осіб, 580 – фізичних). Загалом чернівецькі працедавці у вересні цього року відзвітували про офіційне працевлаштування 4904-х громадян.

Якщо порівнювати із даними за вісім місяців цього року, то кількість повідомлень у вересні – у 3,1 рази!!! перевищує середньомісячну кількість повідомлень  (протягом восьми місяців цього року від 2936 – ти суб’єктів надійшли повідомлення про офіційне оформлення трудових відносин).

Кількість офіційно працевлаштованих громадян у вересні зросла удвічі!!! до середньої кількості працевлаштованих громадян за 8 місяців (чернівецькі працедавці за 8 місяців цього року відзвітували про офіційне працевлаштування 20053-х громадян).

Приємно, що чимало чернівецьких підприємців дослухались до аргументів і добровільно вивели на “світло” зарплати в “конвертах” і співробітників, які працювали неофіційно.

Тим, хто не скористався можливістю самостійно виправитись, доведеться «допомогти», адже з 5 жовтня – в Україні розпочнеться широкомасштабна урядова кампанія боротьби з нелегальним працевлаштуванням, – підсумував посадовець.

 

 

Заступник начальника управління,

начальника відділу адміністрування податків і зборів

Чернівецького управління ГУ ДФС у Чернівецькій області                 А.І. Світовий

 

peredplata