Депутати Новодністровської міськради звернулися щодо ситуації в с.Ломачинці до перших осіб держави та правоохоронних органів

25 жовтня на черговій сесії Новодністровської міської ради було ухвалено рішення про звернення щодо ситуації в с. Ломачинці Ломачинецького старостинського округу №1 Новодністровської об’єднаної територіальної громади. У зверненні зокрема йдеться:

«На сьогоднішній день в с. Ломачинці Ломачинецького старостинського округу №1 Новодністровської ОТГ керівництвом Сокирянського району, яке від самого початку реалізації адміністративно-територіальної реформи є противником створення ОТГ, штучно створено ситуацію двовладдя, яка спричиняє напружене і небезпечне громадське протистояння, яке, на жаль, наразі супроводжується вже не тільки погрозами, а й фізичними розправами.

Свіжий приклад. 25.10.2018 р., до в.о. старости Ломачинецького старостинського округу №1 звернулася група осіб, які підписалися як депутати Ломачинецької сільської ради. У письмовому зверненні зазначена група осіб вимагає скликати позачергову сесію Ломачинецької сільської ради о 14.00 годині 26.10.2018 р. із запропонованим порядком денним, який передбачає внесення змін у Регламент Ломачинецької сільської ради, зміну складу постійних комісій зазначеної ради, а також зміни у складі виконкому зазначеної ради.

Особам, які представляються депутатами Ломачинецької сільської ради, неодноразово повідомлялась інформація щодо приєднання та його законодавчі підстави, надавались роз’яснення, що вони вже не мають повноважень депутатів ради. Водночас ці особи продовжують незаконно вчиняти дії від імені органу місцевого самоврядування. Висування вимог щодо забезпечення та організації їхньої діяльності, як ніби-то легітимного українського органу місцевого самоврядування, супроводжується, у тому числі, погрозами застосування заходів фізичного примусу та погроз фізичної розправи на адресу в.о. старости, а також погрозами знищення майна адміністративної будівлі старостинського округу.

Неодноразово Новодністровська міська рада, в тому числі в.о. старости Ломачинецького старостинського округу №1 Петрик Н.М., зверталися до правоохоронних органів, які здійснюють повноваження на території Сокирянського району, щодо зазначеної у нашому зверненні ситуації. Однак дій з боку правоохоронців, спрямованих на врегулювання конфліктів, не було здійснено, і протистояння у с. Ломачинці продовжується.

Просимо вжити заходів у межах Ваших повноважень щодо недопущення вчинення правопорушень з боку осіб, які протиправно представляються депутатами ради, яка вже понад місяць не може мати легітимних повноважень, та вжити усіх законних заходів щодо недопущення дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу та встановлений Конституцією та законами України порядок управління, а також самовільне присвоєння владних повноважень організованою групою осіб, яке поєднується із погрозами вчинення масових заворушень, руйнування адміністративних будівель та вчинення насильства по відношенню до посадових осіб місцевого самоврядування.»

Звернення було направлено до Президента України Порошенка П.О., Прем’єр-міністра України Гройсмана В.Б., Голови Верховної Ради України Парубія В.А., народного депутата України Бурбака М.Ю., Секретаря РНБО України Турчинова О.В., Генерального прокурора України Луценка Ю.В., Віце-прем’єр-міністра України, Міністра регіонального розвитку України Зубка Г.Г., Міністра внутрішніх справ України Авакова А.Б., Голови Служби безпеки України Грицака В.С., Голови Центральної виборчої комісії Сліпачук Т.В., начальника Головного управління національної поліції в Чернівецькій області Дмитрієва А.А., начальника Управління Служби безпеки України в Чернівецькій області Сторожука Р.В.


peredplata