Перенесення Різдва в Україні: в УПЦ КП розповіли, чого чекати

Питання про перенесення Різдва з 7 січня на 25 грудня в Україні не розглядається єдиною помісною церквою.

Про це заявив прес-секретар Київської патріархії, архієпископ Євстратій Зоря на своїй сторінці у Facebook. Він додав, що поширення подібної інформації російськими ЗМІ є диверсією, яка напередодні важливих подій повинна посіяти суперечки й недовіру серед православних в Україні – пише Obozrevatel

“Засоби масової російської пропаганди без вказівки найменших доказів або посилань подають у стрічці своїх “новин” як “факт”, що єдина помісна УПЦ нібито “буде використовувати новий стиль” церковного календаря”, — зазначив архієпископ.

Він уточнив, що ідея переходу на новий стиль має не лише прихильників, а й численних опонентів.

“Тому цілком офіційно хочу повідомити, що питання переходу на новий календар не порушується і не розглядається у процесі об’єднання і в зв’язку з наданням Томосу. Кожна автокефальна церква самостійно вирішує календарне питання і ніяких розпоряджень або вимог цього у Томосах, які надавалися Вселенським Патріархатом у ХХ столітті, не встановлювалося”, — заявив Євстратій Зоря.

Він підкреслив, що оскільки в минулому році законом України 25 грудня був визнаний святковим днем, усі, хто бажає святкувати в цей день згідно зі своїми переконаннями, мають можливість робити це.

“Питання Томосу й автокефалії з цим ніяк не пов’язані”, — підсумував він

peredplata