Поліція Буковини застерігає: жорстоке поводження з дітьми неприпустиме та карається законом

Жорстоке поводження з дітьми в сім’ї проблема сьогодення. Часто плутаючи методи виховання із звичайним насильством, батьки намагаються бути «розпорядниками» життя власної дитини. Не знаючи іншого ставлення, малюки не можуть правильно оцінити ситуацію та захистити себе.

Насильство над дитиною – це дія, спрямована проти її волі із застосуванням фізичної, психологічної чи сексуальної сили, принижування, погроз. Воно характеризується формою, ступенем травмування, віком дитини і частотою повторення (чи був це одиничний випадок, чи систематично повторювався).

Батьківська жорстокість над дитиною залишає невиправний слід в її особистості та руйнує психіку. Така дитина не в змозі стати зрілою людиною, а це значить, не може взяти відповідальність за себе, створити сім’ю, знайти себе.

У разі вчинення домашнього насильства або реальної загрози необхідно обов’язково звернутися до територіального підрозділу поліції. Це можна зробити зателефонувавши на спецлінію «102» або віддавши заяву до відділення поліції особисто.

При отриманні заяви чи повідомлення про випадок домашнього насильства правоохоронцями будуть вжиті невідкладні заходи щодо його припинення, а також притягнення кривдника до передбаченої законом відповідальності.

Інформує відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.

peredplata