Хто увійшов у Синод Православної церкви України. Онуфрій уже не митрополит УПЦ, а РПЦ

Синод очолить митрополит Епіфаній, також до його складу увійдуть 12 ієрархів

Синод Православної церкви України складатиметься з, власне, предстоятеля Єпіфанія і ще 12 ієрархів. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на обізнані джерела.

Відомо, що Синод увійдуть митрополит Київський і всієї України Епіфаній та три постійних учасника – почесний патріарх Православної церкви України Філарет, митрополити Макарій і Симеон (з колишніх УАПЦ і Московського патріархату відповідно).

Інші дев’ять учасників Синоду будуть змінюватися на основі ротації раз на півроку.

Нагадаємо, в суботу, 15 грудня, Об’єднавчий собор обрав митрополита Переяславського та Білоцерківського Епіфанія (Думенка) предстоятелем автокефальної церкви.

Єпіфаній також отримав титул митрополита Київського і Всієї України. Обраний предстоятель повинен отримати томос про автокефалію для Об’єднаної православної церкви в Україні 6 січня з рук Вселенського патріарха Варфоломія.

Додамо, що після об’єднання церков Предстоятель Української православної церкви (УПЦ) Московського патріархату Онуфрій офіційно втратив титул митрополита Київського і всієї України.

Титул митрополита Київського і всієї України передали Епіфанію

Предстоятель Української православної церкви (УПЦ) Московського патріархату Онуфрій після Об’єднавчого собору офіційно втратив титул митрополита Київського і всія України. Про це РБК-Україна повідомив архієпископ Євстратій (Зоря).

За його словами, Онуфрій з сьогоднішнього дня втратив титул митрополита Київського і всієї України. Відзначимо, цей титул тепер належить предстоятелю Православної церкви України Епіфанію (Думенку).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що колишній предстоятель УПЦ Київського патріархату Філарет (Денисенко) став почесним патріархом Православної церкви України.

“Патріарх Філарет продовжить служіння українській церкві в кафедральному Володимирському соборі”, – сказав в коментарі РБК-Україна архієпископ Євстратій (Зоря).

Також раніше стало відомо, що на початку січня президент України Петро Порошенко та Епіфаній разом поїдуть в Константинополь за томосом для автокефальної церкви. Президент також підкреслив, що владика Епіфаній є представником молодого покоління єпископів. Він також отримав титул митрополита Київського і Всія України. Зазначимо, вручення томосу про автокефалію відбудеться 6 січня.

 

peredplata