Буковинські фіскали виявили неоформлених працівників у цеху з випічки хлібобулочних виробів

Днями, працівники управління податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС у Чернівецькій області під час проведення фактичної перевірки у підприємця, діяльність якого пов’язана з виготовленням хлібобулочних виробів, виявили 3 неоформлених працівників. На вимогу фіскалів надати документи щодо трудового оформлення цих працівників суб’єкт господарювання не надав ніяких підтверджуючих документів. До слова, хлібобулочні вироби готували до випікання в умовах далеких від дотримання санітарних.

Прикро, що певне коло бізнесменів, намагаючись отримати прибуток із найменшими витратами та користуючись напруженістю на ринку праці, не оформлюють належним чином трудові угоди з найманими працівниками та виплачують заробітну плату «в конверті», а також нехтують іншими вимогами.

У відомстві наголошують, що використовуючи найманих працівників без належного оформлення трудових відносин, а саме без укладання трудових договорів, роботодавець порушує вимоги ч.1 та ч.3 ст. 24 Кодексу законів про працю України.

Відтак, матеріали перевірки направлені до Головного управління Держпраці у Чернівецькій області для застосування штрафних санкцій відповідно до законодавства.

peredplata