Бешлей комунальний

А ось і наш переможець! Тадаааам!

Антигерой закупівель і витрачання бюджетних (тобто наших) грошей – депутат від “Рідного міста” і тепер вже директор департаменту житлово-комунального господарства Чернівецької міської ради Володимир Бешлей.

Саме через його департамент проходять сотні мільйонів гривень на ремонти. Чого лиш вартує ремонт Проспекту (підкажемо – більше 80 мільйонів)! 

Отож, чому він перший у списку, спитаєте ви? Чому не секретар міськради Василь Продан? Ми теж думали над цим питанням. Але підписи в договорах Бешлея. Звичайно, це все відбувається не без згоди і покровительства Василя Продана. Але тут просто для нового господарника розчистили дорогу, розстелили червону доріжку та ще й прикрасили гірляндами. Тому нехай він і дрібний, але його теж треба знати і відзначити.

Якщо пригадуєте, 8 серпня 2018 року Чернівецька міська рада з голосу депутата від БЮТ Юрія Буреги скасувала допорогові закупівлі для програми “Комфортне місто”. А саме через департамент Бешлея здебільшого йдуть кошти по цій програмі (https://www.facebook.com/ZakupivliChernivtsi/photos/a.754264151395815/1055088544646706/?type=3&theater). До кінця 2018 року місто дало картбланш Бешлею на витрачання коштів. І не дарма депутати так красивенько підтримали скасування допорогів. Бо от у серпні проголосували, а вже у вересні почалась хвиля реєстрації нових фірм у помічників та родичів депутатів з фракції “Рідне місто”.

А все для чого? Щоб допомогти господарнику Бешлею “відбудовувати місто, нарешті ремонтувати дороги” і, заодно, освоювати міську кошти на користь “Рідного міста”. І лікар-помічник зовсім не підозрюваного в підкупі виборців депутата Ростислава Білика, і сестра депутата Максима Тихоновича, і дочка депутата Юрія Ткачука – всі ремонтували (і, певно, будуть ремонтувати) міжбудинкові проїзди, алеї, площі і дороги (https://bit.ly/2QcyrBR). Все – без відкритого конкурсу, без конкуренції. Але що це ми. “Насправді, дороги ж робляться!” (с)

Поки “насправді, дороги робляться”, ми, такі погані, несвідомі, в суді оскаржуємо це рішення міської ради. Суди вже тривають третій місяць. Рік закінчився, гроші розпиляні, а ми досі чекаємо, щоб наш Чернівецькій окружний адміністративний суд нарешті прийняв справу до розгляду.

Ну але загалом, ці депутатські “мєждусобойчики” – це таке, дріб’язок. Бо ось “розіграти” сотню мільйонів, розрити взимку Проспект Незалежності і Героїв Майдану, щоб ці мільйони там закопати – це, звичайно, вищий пілотаж. З легкої руки керівництва міста так в Чернівцях ТОВ “Компанія “Євродор” і ТОВ “ПБС” грають і працюють (https://bit.ly/2RogULj). Обов’язково почитайте наше повідомлення за посиланням, щоб зрозуміти всю тонкоту гри. Насправді 

А щоб у вас не залишилось сумнівів щодо першості серед антигероїв Володимира Бешлея, то ось вам трохи сухої сумної статистики. За червень-грудень 2018 року департамент ЖКГ провів 240 процедур закупівлі робіт, послуг на загальну вартість 434 млн.грн. І тільки 33 процедури були конкурентними (якими бувають конкурентні за версією Бешлея торги ми вже писали), решта 207 ( 72 млн.грн.) – це кулуарщина, договорняки і роздача своїм, рідним. Звичайно, така практика була і за попереднього керівництва містом. Але саме зараз це робиться так топорно і внаглу, без прикриття та без сорому.

Тому, ми вважаємо, що Володимир Бешлей посідає заслужене перше місце антигероя 2018 року за підтримки Василя Продана і компанії.

Вітання, насправді!

peredplata