Хто з чиновників поїхав отримувати Томос

Отримання автокефалії стало однією з найважливіших подій в історії українського православ’я та важливим елементом у здобутті незалежності від РФ.

Сьогодні цей процес добігає кінця – предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній отримав на Фанарі Томос від Вселенського патріарха Варфоломія про автокефалію українського православ’я.

Не змогли оминути таку подію й українські чиновники. ІНФОРМАТОР розповість хто саме з вітчизняних “державних мужів” вирішив на власні очі побачити історичний момент у Стамбулі.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook опублікував фото з членами української делегації на Фанар. Українська делегація на Фанар Її очолює сам спікер парламенту. Окрім нього в складі делегації також присутні міністр оборони Степан Полторак, третій президент України Віктор Ющенко, міністр економічного розвитку Степан Кубів, міністр регіонального розвитку Геннадій Зубко, мінстр молоді та спорту Ігор Жданов. Також цікавою є присутність серед делегатів Ростислава Павленка, екс-заступника Голови Адміністрації Президента (на фото між Кубівим та Зубком). За інформацією видання саме він відповідав за процес піару та просування ідеї автокефалії, як політичного проекту на користь Петра Порошенка.

Варто також відзначити деяких церковних ієрархів серед членів делегації. Це сам Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній та митрополити Михаїл й Симеон, які раніше належали до УПЦ МП, але приєдналися до єдиної помісної православної церкви. Ще одним вельми цікавим делегатом став митрополит Богородський Іоан – він відповідальний за приходи ПЦУ на теритолрії РФ.

Нагадаємо, раніше ІНФОРМАТОР повідомляв, що Вселенський патріарх Варфоломій підписав Томос про автокефалію ПЦУ.

Источник: https://informator.news/khto-z-chynovnykiv-poikhav-otrymuvaty-tomos-opublikovano-spysok/?utm_source=push&utm_medium=gravitec&utm_campaign=push

peredplata