Мешканці Карапчева звинуватили священиків УПЦ МП у спробі зірвати різдвяну службу

На Буковині священики колишньої УПЦ Московського патріархату намагалися зірвати богослужіння в церкві Різдва пресвятої Богородиці села Карапчів Вижницького району, котра нещодавно вийшла з підпорядкування УПЦ МП. Задля цього вони викрали антимінс, без якого не можна служити літургії, кажуть місцеві мешканці.

Як повідомили кореспонденту molbuk.ua жителі Карапчева, інцидент стався вранці 6 січня.

За словами очевидців, це сталося на очах у парафіян церкви під час богослужіння, а нібито викрали антимінс священики з оточення архиєпископа Чернівецького і Буковинського Мелетія.

“Це було в сім годин ранку. Прийшов до нас владика Мелетій зі своїми священиками. Через вівтар зайшов, вийшов через Райські ворота, і почав до людей говорити. Була велика проповідь його. В той же час його люди забрали антимінс”, – повідомив місцевий мешканець.

Після того, як це сталося, жителі повідомили про інцидент правоохоронним органам.

“У єпархії думали, що антимінс був їхнім. А то виявився антимінс Православної церкви України, який нашому храмові у четвер видав архиєпископ Чернівецький і Кіцманський Онуфрій”, – повідомив житель Карапчева.

За словами чоловіка, ввечері, коли до розслідування інциденту були вже залучені правоохоронці, священики повернули церкві антимінс.

Представники церковної громади села вважають, що такими діями колишній Московський патріархат намагався зірвати богослужіння та святкування Різдва у Карапчеві – адже, згідно з церковними канонами, без антимінсу не можна служити в храмах літургії.

Довідка:

Антимінс  — посвячена хустина із зашитою частинкою мощів святих на престолі в православних церквах. На антимінсі звершується під час св. Літургії таїнство Євхаристії. Без антимінса не можна служити св. Літургії.

 

peredplata