Упродовж вихідних на Буковині через порушення правил дорожнього руху сталося три аварії з потерпілими

Дві автопригоди сталися внаслідок наїзду на пішоходів, до ще однієї призвело злочинне керування автомобілем у нетверезому стані.

Так, у селі Дубівці Кіцманського району під колеса автомобіля «Mercedes-Benz Sprinter» поза межами пішохідного переходу потрапив 18-річний хлопець. Внаслідок аварії потерпілого з переломом нижньої кінцівки, травмою голови та без свідомості госпіталізували до лікарні.

Інша автопригода трапилася ввечері 12-го січня поблизу села Кліводин. 31-річний житель Заставнівщини, керуючи у стані алкогольного сп’яніння автомобілем «Nissan Micra», не впорався з керуванням та допустив зіткнення з «Nissan Juke». В результаті ДТП водія «Nissan Micra» з травмами голови та переломом ключиці доставлено до медичної установи.

Ще одна аварія сталася 13-го січня в Хотині. 59-річний водій «Daewoo Lanos» не встиг вчасно зреагувати і допустив наїзд на літню жінку, яка перебувала на пішохідному переході. Внаслідок ДТП потерпілу госпіталізували зі струсом головного мозку, переломом плечової кістки та травмою коліна до місцевої лікарні.

За всіма фактами ДТП слідчі розпочали кримінальні провадження за ознаками частини 1 статті 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Для з’ясування всіх обставин аварій призначено низку експертиз.

Правоохоронці вкотре закликають громадян:

  • дотримуватись Правил дорожнього руху;
  • категорично не сідати за кермо у стані алкогольного сп’яніння;
  • бути уважними при переході проїжджої частини.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області

© Офіційний сайт Національної поліції: https://cv.npu.gov.ua/news/dtp/uprodovzh-vixidnix-na-bukovini-cherez-porushennya-pravil-dorozhnogo-ruxu-stalosya-tri-avariji-z-poterpilimi/

peredplata