Гнапа висунули кандидатом у президенти

Партія “Сила людей” висунула колишнього журналіста Дмитра Гнапа кандидатом на виборах президента, запланованих на 31 березня.

Таке рішення члени політичної сили підтримали на 10-му всеукраїнському з’їзді партії, що проходить у неділю в Києві, передає “Інтерфакс-Україна“.

Гнап повідомив, що має намір запустити публічну кампанію фандрайзингу, щоб зібрати 2,5 млн.грн на внесок для реєстрації його кандидатом. За його словами, для проведення президентської кампанії потрібно буде ще 1,5-2 млн.грн.

Екс-журналіст заявив, що готовий підтримати єдиного кандидата від демократичного табору, однак не вірить, що він з’явиться.

“Я вважаю, що ми повинні підтримати єдиного кандидата від демократичного табору, якщо він з’явиться… Я особисто готовий підтримати такого єдиного кандидата. Якщо Андрій Садовий, Анатолій Гриценко, Святослав Вакарчук домовляться між собою, об’єднаються і висунуть єдиного кандидата”, – сказав Гнап перед висуненням його кандидатури.

“Але є одне але. Я не вірю в те, що такий кандидат буде, що наші більш досвідчені політики по демократичному табору зможуть втамувати свої амбіції і об’єднатися”, – додав він, додавши, що має інформацію про те, що цього не станеться.

У з’їзді “Сили людей” взяли участь також позафракційні народні депутати Наталія Веселова і Остап Єднак, які пройшли до Верховної Ради за списками партії “Самопоміч”, але пізніше були з неї виключені.

Висування кандидатури Гнапа стало підсумком праймеріз, які відбулися в партії. Він, у свою чергу, повідомив, що став членом партії на початку грудня 2018 року.

 

Нагадаємо:

peredplata