Більшість депутатів Чернівецької обласної ради проти вступу України в НАТО та ЄС?

На 29-й позачерговій сесії Чернівецької обласної ради, депутати говорили про необхідність звернутися до фракцій своїх політичних сил у Верховній Раді з проханням проголосувати на підтримку ініціативи Президента України Петра Порошенка про конституційне закріплення курсу України у НАТО та ЄС.

 

В проекті звернення йшлося про те, що депутати Чернівецької обласної ради, як і їхні виборці, підтримують вступ України в НАТО та членство нашої держави в ЄС. А тому вважають за необхідне закріпити цей курс конституційно. Щоб у майбутньому не було можливості зробити його ревізію, навіть у випадку реваншу проросійських сил.

 

Але, як виявилося, навіть на західній Україні, за 30 кілометрів від кордону з ЄС – це проблематично. Фіра не знає, куди їде.

Депутати довго радилися телефонами зі своїми покровителями та очільниками в Києві, і видали голосування, за яке соромно переважній більшості буковинців.

 

З “Батьківщини”, яка найбільше рве на собі вишиванку в області, “за” євроінтеграційний курс проголосували лише 3 депутати. Були присутніми, але не голосували 5! Не з’явилися на сесію 3.

 

Зі “Свободи”, яка теж намагається бути тут законодавцем політичної моди, “за” проголосували лише 2, 1 не прибув, а 1, уявляєте, утримався. Ще раз наголошую, у голосуванні на підтримку вступу України в НАТО та ЄС 1 “свободівець” утримався.

“Аграрії” дали “за” 3 голоси, не голосував 1, 3 в залі не було, певно, розкидали гній на полі.  “Опоблок” в області шифрується, 2 не голосували, 2 десь поділися. “Проти” ніхто не засвітився.

Жодного голосу “за” не дав наближений до Коломойського і Зеленського “Укроп”, 3 не голосували, 1 – н/б.

“Наш край” виступив 1 чоловіком “за” євроінтеграцію, 3 ще приглядається.

“Народний контроль” віддав 2 голоси “за” і 2 відсутні

Партія Ляшка ходить на сесії, як чернівецькі діти в карантин до школи. “За” євроінтеграцію – 1, четверо не дійшли ні до згоди, ні до будинку з левами.

“Самопоміч” “за” дала 3 голоси, 1 вирішив не бути.

Саме більше голосів “за” закріплення євроінтеграції у Конституції  дала “БПП “Солідарність” – 9, а 6 були відсутні.

 

В результаті із 40 зареєстрованих на засіданні депутатів, євроатлантичний курс нашої держави та майбутнє членство в ЄС підтримують тільки 26 народних обранців. Інші не голосували або просто були відсутні.

 

Що тут скажеш. Ще президентські вибори не набрали ходу, а дехто вже став у позу – моя хата скраю. Хтось зарано почав міняти шапку і перевертати кожух навиворіт. Це до уваги виборців, які сформували нинішню облраду. Очі бачили, що купували?

 

peredplata