Хто замовив Уляну Супрун

Депутата Мосійчука, який став формально ініціатором відсторонення Уляни Супрун від виконання обов’язків, Оксана Корчинська називає «найманцем».

<p “=””>Медична реформа – єдині реальні системні зміни в галузі, що відбуваються в країні після Революції гідності. Тому на захист їх ініціатора і провідника в.о. міністра охорони здоров’я України Уляни Супрун масово стали прихильники змін. Про це в коментарі заявила народний депутат України, медичний координатор АТО / ООС Оксана Корчинська, передають Патріоти України.

«Все дуже просто, це єдина реальна реформа, яка відбувається в країні. Вона, звичайно, відбувається важко, тому що в нашій країні реальні реформи за 27 років ніколи не відбувалися, всі тільки говорили про це. І тому в більшості молодь та люди, для яких майдан, революція, війна, це все не дарма, вони сподіваються, що це дійсно кардинально має змінити нашу країну. І це ось єдине.

<div “=””>При цьому вони розуміють, наскільки це важко, вони на собі відчувають, які недоліки. Тому що вся система охорони здоров’я десятиліттями були побудована на ось цій брехні. На цій совдепівській моделі, що ніби як вона, медична допомога, надається безкоштовно. І це неправда, тому все трималося на побутових хабарах і страшній системі відкатів. Коли десятиліттями всього кілька компаній, які належать саме членам комітету з питань охорони здоров’я, по не просто завищеними цінам, а в кілька разів перевищуючи ціни, продавали медичне обладнання всім обласним відділам охорони здоров’я і всім лікарням, вони не мали право обирати», – сказала вона.

<div “=””>Ціни були в кілька разів вище, ніж в Європі і в Америці. «Коли в них був сенс і коли ви в будь-яку лікарню заходили ці 27 років і вам говорили «чим вам допомогти?». Але кожен раз, фактично жодного разу, ви не почули, щоб вам сказали «допоможіть нам вивчити лікарів. Допоможіть нам навчити медсестер. Зареєструйте нам міжнародні протоколи». Це були поодинокі випадки, якщо ви таке почули. Зазвичай вам говорили «купіть нам обладнання», – додала вона.<div “=””>Нардеп нагадала, що Супрун пропонували, як заступника по АТО, тому що вона 4 роки допомагала на війні, створивши структуру, одну з найпродуктивніших в країні по допомозі, наданню, навчанню тактичної медицині. І саме через її організацію пройшло понад 75 тисяч аптечок, які були видані ЗСУ і добровольцям.<div “=””>«Тому, коли її запросили, йшлося про те, що ми будемо займатися саме тим, чим вона зараз вже займається в Україні. Тобто ми з нею створювали в АТО якраз єдину систему, єдиний медичний простір, який поза відомств. Тому що у нас з вами охорона здоров’я в даний момент розділена на 18 відомств. І ці всі страшні гроші, це зараз майже 80 мільярдів гривень, розмазуються по всім цим відомствам, по всіх цих лікарнях, по тому, що там в кілька разів більше працює людей на мізерних, дійсно, зарплатах, ніж там є пацієнтів. І тому система не працює. Тому що вона фактично сама себе знищує, в останні десятиліття. Але вона звикає. Ще раз повторюю, як на хабарах побутових, так і на великих корупційних схемах. Коли роками нам говорять, що у нас з вами, наприклад, не готова наша велика частина депутатів, Опозиційний блок в першу чергу, до роботи над законом про трансплантацію, тому що їх депутати втрачають тоді гроші, за заявками фактично монополістів, для закупівлі гемодіалізу систем. І тому вони не зацікавлені в чинному законі про трансплантацію і в трансплантації в нашій країні, тому що вони будуть втрачати гроші. Ці люди так це вимірюють», – зазначила нардеп.

Депутата Мосійчука, який став формально ініціатором відсторонення Супрун від виконання обов’язків, вона називає «найманцем». «Мосійчук, неважливо Мосійчук це, найманець. І вони використовували Мосійчука і Ляшка. Мова про Ахметова, Новінського і компанію, Бахтєєва і т.ін. в зв’язку з тим, що це фактично їх фракція. Вони власники контрольного пакета і вони їм дають завдання. І тому використовували б не Мосійчука, а якихось інших, це просто відкриті найманці. Зараз я впевнена, що ми зможемо відстояти Уляну і медичну реформу», – резюмувала Оксана Корчинська.
Джерело: InfoResist

peredplata