Генерала СБУ з Чернівців звинуватили у вбивстві активістки Катерини Гандзюк (+реакція СБУ)

Мангер заявив, що вбивство Гандзюк організував генерал СБУ

Голова Херсонської облради Владислав Мангер, якого звинувачують в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк, заявив, що це вбивство організував генерал СБУ Данило Доценко, який народився та до 2014 року працював у правоохоронних органах Чернівців.

Про це він заявив під час засідання суду щодо обрання йому запобіжного заходу.

“Я вважаю, що Данило Доценко організував напад на Катерину Гандзюк з метою дискредитації органів поліції”, – сказав Мангер. Він також наголосив, що боїться за своє життя, пише Укрінформ.

В Службі безпеки України звинуватили голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера у наклепі.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила речниця СБУ Олена Гітлянська.

“Через велику зацікавленість заявою Голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера щодо причетності до нападу на Катерину Гандзюк керівника департаменту СБУ Данила Доценка – наголошую: Заява Мангера, обґрунтовано підозрюваного в організації вбивства активістки Гандзюк, зроблена під час судового засідання з обрання йому міри запобіжного заходу викликає навіть не здивування, а обурення. Вона є абсурдною, безпідставною та наклепницькою”, – написала вона.

“Не виключаю, що її єдиною метою було намагання нівелювати той великий обсяг доказової бази, яку проти нього зібрала Служба безпеки України та добитися передачі справи в інший правоохоронний орган”, – додала Гітлянська.

Довідково: Даниїл (Данило) Ігорович Доценко (11 липня 1975, Чернівці) — український військовик, полковник, начальник Департаменту захисту національної державності Служби безпеки України (з 22 серпня 2017 року), генерал-майор (з 23 серпня 2018 року). У 1997 році закінчив історичний факультет Чернівецького державного університету.  До 2014 р. працював у Чернівецькому УСБУ. У 2014-2016 роках – начальник одного з управлінь Департаменту захисту національної державності Служби безпеки України. Закритим указом президента Порошенка на початку червня 2016 року Головне управління Служби безпеки України в Автономній Республіці Крим відновило свою роботу, з дислокацією в м. Херсон. Його очолив полковник Доценко Данило Ігорович.

21 серпня 2017 року президент України Петро Порошенко призначив Доценка начальником департаменту захисту національної державності СБУ, а 23 серпня 2018 року присвоїв йому звання генерал-майора.

У вересні 2018 року заступник голова Батьківщини Сергій Соболєв звинувачував Доценка в тому, що він нібито займався дискредитацією Юлії Тимошенко в інтересах чинного президента Петра Порошенка.

Нагадаємо: 4 листопада стало відомо про смерть активістки, радниці мера Херсона Катерини Гандзюк. Катерину Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою 31 липня, внаслідок нападу жінка отримала опіки 40% шкіри та сильне пошкодження очей.

Фото: Укрінформ

Джерело: https://acc.cv.ua/

peredplata