У Харкові організували фейковий «мітинг» на підтримку серійного убивці Онопрієнка

Приблизно 100 людей у Харкові вийшло на підтримку покійного серійного вбивці Анатолія Онопрієнка, якого організатори мітингу видавали за кандидата в президенти України.

Учасники акції скандували “Онопрієнко – це ми!”, “Онопрієнко – це сила!” й “Онопрієнко – майбутнє України!”
13 лютого у Харкові відбувся організований журналістами та ветераном АТО мітинг на підтримку нібито кандидата в президенти, покійного українського серійного вбивці Анатолія Онопрієнка, повідомило харківське видання “057.ua”.

Журналісти розповіли, що ветеран бойових дій на ім’я Андрій попросив їх допомогти організувати фейковий мітинг за прикладом аналогічних акцій, проведених пранкерами в Одесі й Києві. Ветеран опублікував оголошення з пропозицією за 1 тис. грн вийти на три години на площу Конституції в Харкові, щоб підтримати “кандидата в президенти” Онопрієнка.

“Вирішив перевірити, чи поведуться харків’яни. Тільки протягом першої доби мені зателефонувало приблизно 150 осіб”, – розповів Андрій.

На фейковий мітинг прийшло набагато менше людей, ніж телефонувало.

“Хтось додумався прочитати, хто такий Онопрієнко, хтось злякався, а хтось просто не захотів”, – розповіли в редакції “057.ua”.

Журналісти зазначили, що спеціально вибрали як кандидата серійного вбивцю, щоб продемонструвати нерозбірливість охочих підтримати кандидата за гроші.

На призначений час на мітинг зібралося приблизно 100 осіб. Андрій, який координував натовп, зібрав їх біля пам’ятника Ніці і попросив скандувати на камери “Онопрієнко – це ми!”, “Онопрієнко – це сила!” й “Онопрієнко – майбутнє України!”. Мітингувальники скандували гасла на підтримку “кандидата”, а деякі розповіли на камеру, що голосуватимуть за Онопрієнка, хоча “його передвиборчої програми ще не читали”.

За годину організатори фейкового мітингу поїхали, і їм почали телефонувати обурені учасники акції, вимагаючи гроші.

“На всі погрози мітингувальників ми просили їх прочитати уважно, за кого вони сьогодні стояли, і перестати продавати свої голоси… Цим експериментом ми продемонстрували, що є й ті люди, які готові легко продати себе кому завгодно. Саме такі люди привели до влади любителя хутряних шапок і саме такі люди наприкінці березня підуть на вибори”, – зазначили в редакції.

Вибори президента в Україні призначено на 31 березня 2019 року. Виборча кампанія стартувала 31 грудня 2018 року.

Згідно з українським законодавством, перешкоджання здійсненню виборчого права через підкуп громадян карають обмеженням волі на строк від трьох до п’яти років або позбавленням волі на строк від двох до чотирьох років.

Ті самі діяння, вчинені за попередньою змовою групою осіб або членом виборчої комісії чи іншою службовою особою з використанням влади або службового становища, – позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років.

Діяння, що вплинули на результати голосування або виборів, карають позбавленням волі на строк від семи до 12 років.
Більше читайте тут: https://gordonua.com/ukr/news/politics/u-harkovi-za-groshi-zibrali-miting-na-pidtrimku-fejkovogo-kandidata-v-prezidenti-manijaka-onoprijenka-740417.html

О 16:00 на площі Конституції зібралось трохи більше сотні людей. Андрію, який погодився «координувати» натовп, вдалося згрупувати людей біля Пам’ятника незалежності.

Ветеран попросив людей проскандувати «Онопрієнко — це ми!», «Онопрієнко — це сила!» і «Онопрієнко — майбутнє України!». «Мітингувальники» легко це зробили.

Більш того, вони на камеру запевняли, що будуть голосувати саме за Онопрієнка, хоча «його передвиборну програму ще не читали».

«Організатори» вже через годину покинули його і невдовзі почали отримувати десятки дзвінків із вимогою заплатити учасникам тисячу гривень.

«Багато хто може вважати це провокацією і це буде так. Цим експериментом ми показали, що є і ті люди, які готові легко продати себе кому завгодно», — підкреслили журналісти.

Нагадаємо, в Одесі 11 лютого пранкери влаштували мітинг на підтримку вигаданого кандидата у президенти Сергія Філатова.

Анатолій Онопрієнко — радянський і український серійний вбивця. У період з 1989 по 1996 роки вбив 52 людини, з них 11 дітей. При цьому залишається велика кількість інкримінованих йому, але не доведених, епізодів. Онопрієнко був затриманий навесні 1996 року. 31 березня 1999 року його було засуджено до страти, але через наміри України вступити в Раду Європи смертний вирок був замінений довічним ув’язненням. У 2013 році він помер від серцевої недостатності у в’язниці.

peredplata