До уваги власників транспортних засобів на іноземній реєстрації!

Чернівецька митниця ДФС нагадує громадянам, що о 24:00 22 лютого 2019 року закінчується період дії перехідних положень Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів з іноземною реєстрацією із застосуванням коефіцієнта 0,5.

Вже з 00:00 23 лютого 2019 року акцизний податок стягуватиметься у повному обсязі. Наразі це передбачено чинним законодавством.

 

Звертаємо увагу, що здійснити митне оформлення автомобілів для вільного обігу, а також отримати консультації із вказаних питань в Чернівецькій митниці ДФС громадяни можуть щоденно з 09:00 год. до 01:00 год. за адресою: м. Чернівці, вул. Руська, 248 М. Телефон «гарячої» лінії – (0372) 52-55-82.

 

Водночас нагадуємо декларантам важливі моменти, пов’язані зі здійсненням митних формальностей щодо транспортних засобів.

Оформити легковий транспортний засіб із застосуванням коефіцієнта 0,5 по оподаткуванню акцизним податком громадянин зможе, якщо до 22.02.2019 (включно) подана з метою оформлення транспортного засобу для вільного обігу та прийнята митницею електронна митна декларація на бланку єдиного адміністративного документа, по якій відсутні зауваження (наявні необхідні документи, достатня сума коштів тощо).

Декларант не зможе скористатись вказаною пільгою у випадку:

якщо до 22.02.2019 (включно) оформлено картку відмови чи відкликано митну декларацію і відсутня можливість (у тому числі недостатньо часу) для подання декларантом і прийняття митницею нової митної декларації, по якій відсутні зауваження і транспортний засіб може бути оформлено у вільний обіг;

якщо станом на 22.02.2019 транспортний засіб заїхав або перебуває в пункті пропуску через державний кордон України та оформлюється чи очікується оформлення попередньої митної декларації.

 

Загалом з 25 листопада 2018 року, тобто від початку дії законів, якими внесено зміни у податкове і митне законодавство, станом на 19 лютого 2019 року (включно) в Чернівецькій митниці ДФС за пільговою ставкою акцизного податку здійснено оформлення понад 11,5 тисяч транспортних засобів. До Державного бюджету України забезпечено надходження у сумі понад 810,5 млн. гривень.

Із загальної кількості оформлених автомобілів понад 10 тисяч – це авто, які були ввезені на митну територію України в період з 1 січня 2015 року до набрання чинності нових правил ввезення таких автомобілів та перебували у митних режимах транзиту або тимчасового ввезення. За них власники сплатили понад 699,35 млн. гривень.

Інформує Чернівецька митниця ДФС.

 

peredplata