У Чернівецькій області священик церкви Івана Богослова Миколай ударив благочинного Вижницького району Іллю Кнігніцького

У Чернівецькій області збори церковної громади завершилися бійкою між двома священиками.

Як повідомили кореспонденту УНІАН очевидці, інцидент стався сьогодні в селі Бережонка Вижницького району, під час зборів парафії церкви Святого Апостола і євангеліста Іоанна Богослова, яка вирішила перейти з підпорядкування колишньої Української православної церкви Московського патріархату до Православної церкви України.

Священик церкви Івана Богослова отець Миколай під час зборів вдарив благочинного Вижницького району Іллю Кігніцького, який отримав травми обличчя. Отець Миколай звинуватив його у тому, що він навмисне підбурює людей і є розкольником.

Сьогодні, 2-го березня, до Вижницького відділення поліції надійшла заява від представника релігійної громади села Бережонка. Заявник повідомив, що під час обговорення питання переходу до Православної церкви України виникла суперечка громадян.  Звернення зареєстроване в Журналі єдиного обліку.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Чернівецької області. Поліція проводить перевірку інформації, встановлює обставини та учасників інциденту.

Утім, релігійна громада попри інцидент все ж провела голосування.

На зборах були присутніми 192 мешканці села Бережонка. Рішення за перехід було ухвалене 164-ма голосами селян. “Проти” проголосувало 18 осіб та “утрималося” 10 осіб.

Водночас на збори привезли прихожан з сусідніх сіл Замостя, Мілієво, Коритне, які виступали проти переходу церкви до ПЦУ.

До речі, у церкві святого апостола і євангеліста Іоанна Богослова у Бережонці колись чимало років служив батько митрополита Онуфрія – протоієрей Володимир Іванович Березовський.

Нагадаємо, це вже 14-та на Буковині церковна громада, яка ухвалила рішення про перехід до Православної церкви України.

Сьогодні, 2-го березня, до Вижницького відділення поліції надійшла заява від представника релігійної громади села Бережонка.

Заявник повідомив, що під час обговорення питання переходу до Православної церкви України виникла суперечка громадян.

Звернення зареєстроване в Журналі єдиного обліку.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Чернівецької області.

Поліція проводить перевірку інформації, встановлює обставини та учасників інциденту.

Нагадаємо, що на Буковині священики побилися під час зборів про перехід громади до ПЦУ

peredplata