Кандидати без 2,5 мільйонів гривень

Ми з’ясували, хто з кандидатів у президенти не має 2,5 мільйонів гривень.

Кандидати у президенти України після реєстрації зобов’язані заповнювати електронну декларацію. У ній вони вказують, чим володіють. В тому числі, кандидати вносять в е-декларацію інформацію про розміщенні на банківських рахунках і готівкові кошти.

В декларації претендентів на президентський пост, їхніх дружин/чоловіків та порахував, у кого з них немає 2,5 мільйонів гривень. Ця сума відповідає розміру застави для реєстрації.

Із 42 кандидатів таких виявилося 15. Знайомтесь.

Роман Безсмертний

Самовисуванець Безсмертний і його дружина Тетяна Мокріді зберігають кошти як готівкою, так і в банках. Щоправда, суми невеликі. У подружжя: 266 тисяч гривень та 19 тисяч доларів. Переводимо долари у гривні, сумуємо і отримуємо майже 780 тисяч гривень. Це приблизно втричі менше від розміру кандидатської застави.

Дмитро Добродомов 

Кандидат від партії «Народний контроль» задекларував 280 тисяч гривень, 13 тисяч євро і 20,6 тисяч доларів. У гривнях це трохи більше 1 мільйона 200 тисяч. Або половина застави.

Василь Журавльов 

У кандидата від маловідомої партії «Стабільність» також немає 2,5 млн грн. В е-декларації він вказав, що володіє 23 тисячами доларів і 508 тисячами гривень. Сумарно у Журавльова – 1 мільйон і майже 130 тисяч гривень.

Сергій Каплін

Висуванець Соціал-демократичної партії взагалі не вказав у декларації, чи зберігає на рахунках або готівкою будь-які кошти.

За минулий рік Каплін заробив трохи менше 250 тисяч гривень.

Юрій Кармазін

Кармазін, його дружина і дочка зберігають готівкою однакову суму коштів – по 20 тисяч доларів. У банках кандидат-самовисуванець тримає 1 тисячу доларів і 2,1 тисячі євро. Загалом це приблизно 1 мільйон 700 тисяч гривень.

Ілля Кива

На рахунках в банках у Киви немає коштів. Зате готівкою кандидат від Соціалістичної партії зберігає рівно 1 мільйон гривень.

Руслан Кошулинський

Готівкою кандидат від ВО «Свобода» зберігає 7,3 тисяч доларів. Також Кошулинський і його дружина задекларували майже 154 тисячі гривень. Сумарно накопичених коштів у кандидата – 350 тисяч гривень.

Сергій Кривонос

У цього кандидата дуже скромні заощадження. Військовослужбовець, який подався в президенти, має лише 45 тисяч гривень готівки.

Юлія Литвиненко

На банківському рахунку у Литвиненко 1 долар. Готівкою вона зберігає 10 тисяч доларів і 100 тисяч гривень. Загалом це приблизно 370 тисяч гривень.

Олександр Мороз

Екс-голова Верховної Ради всі кошти зберігає в АТ «Правекс Банк». У політика на рахунку 24 тисячі доларів (майже 650 тисяч гривень).

Валентин Наливайченко

В електронній декларації кандидат від партії «Справедливість» не вказав, чи має грошові заощадження. Також Наливайченко не повідомив нічого про свої доходи за 2018 рік.

Андрій Новак

Висуванець партії «Патріот» зберігає готівкою 930 тисяч гривень. Його дружина тримає «на руках» 18 тисяч доларів і 63 тисячі гривень. Загалом кандидат задекларував майже 1,5 мільйона гривень. До застави йому «не вистачило» мільйона.

Руслан Ригованов

Ригованов – в. о. керівника ДП «Севастопольський морський рибний порт». В біографії, яка розміщена на сайті ЦВК, вказано, що він наразі проживає в окупованій Горлівці на Донеччині. Ригованов – самовисуванець.

Кандидат задекларував лише 8 тисяч доларів (приблизно 210 тисяч гривень). У змінах до е-декларації чиновник вказав, що позичив у громадянина Анатолія Попова 2,5 мільйони гривень.

Олександр Соловйов

Подружжя Соловйових всі кошти зберігають у банках. На рахунках у них 200 тисяч гривень і 32 тисячі євро. У гривнях це майже 1 мільйон 200 тисяч гривень.

Юрій Тимошенко

Самовисуванець Тимошенко не задекларував жодних заощаджень. За минулий рік він заробив майже 240 тисяч гривень.

Цікаво, що протягом одного дня, 1 лютого Тимошенко отримав від 12-х громадян гонорари та інші виплати у розмірі 1,4 мільйона гривень.

P.s. Звичайно, кандидат не зобов’язаний наповнювати виборчий фонд виключно власними коштами. Фонд може формуватися за рахунок внесків небайдужих громадян, бізнесменів, прихильників чи партійців. Щоправда, дивними видаються мотиви участі у виборах кандидатів, які у дні реєстрації позичили 2,5 мільйони або ж отримали значні гонорари. Що стосується інших кандидатів – ми ні в якому разі не натякаємо на їхню нечесність. Ми лише «підсвітили» їхній фінансовий стан, оскільки виборець має право знати, що в кишенях кандидатів!

Нагадаємо, Олег Гладковський і Петро Порошенко через свій офшор ввозили в Україну картини для клубу “5 елемент”.

Источник: informator

peredplata