У Чернівцях оштрафували установу на 9,5 мільйонів за неоформлених працівників

Завдяки спільним заходам  виявлено 78 неоформлених працівників,  Держпраці  накладено штраф  у  понад  дев’ять з половиною мільйонів гривень

На підставі інформації СБУ інспекторами праці Управління Держпраці у Чернівецькій області спільно з представниками обласних структур Служби безпеки України, Державної фіскальної служби, Національної поліції в межах наданих повноважень здійснено комплексні заходи з питань виявлення не задекларованої праці  у комерційній  установі, що надає клієнтам інформаційні послуги.

Товариство зареєстровано у місті Києві, здійснює свою діяльність у Чернівцях.

У ході проведеної роботи в офісному приміщенні  виявлено 78 працівників (у тому числі двох неповнолітніх) безпосередньо під час виконання ними трудових функцій. Працівники надавали інформацію клієнтам товариства у телефонному режимі.

Головними державними інспекторами Держпраці  під час інспекційного відвідування  встановлено, що в товаристві відсутні будь-які документи, які врегульовували б трудові відносини між працівниками та  роботодавцем.

За порушення трудового законодавства, у частині належного оформлення зайнятості, на товариство накладено штрафну санкцію у сумі 9 764 820 гривень (дев’ять мільйонів сімсот шістдесят чотири тисячі вісімсот двадцять гривень).

Довідково.

Відповідно до Розпорядження  Кабінету Міністрів України № 649-р «Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення» Управлінням Держпраці у Чернівецькій області спільно з представниками Державної фіскальної служби у Чернівецькій області, Головного управління  Пенсійного Фонду України у Чернівецькій області,  іншими органами виконавчої влади за участю представників органів місцевого самоврядування з 5 жовтня 2018 року проводяться спільні комплексні заходи з питань виявлення фактів не задекларованої праці.

У результаті спільної діяльності проведено 181 комплексний захід. Виявлено 280 працівників, допущених до роботи без укладення трудового договору (178 – без оформлення трудового договору та 102 – працювали на умовах цивільно-правових угод, які мають ознаки трудового договору).

Між роботодавцями та найманими працівниками укладено 415 трудових угод.

 

 

 

peredplata