Соціологи оновили президентський рейтинг. У Зеленського він зріс

Лідером президентського рейтингу є Володимир Зеленського, якого підтримують 27,7% тих, хто визначився і має намір голосувати.

Про це свідчать результати опитування Центру соціальних та маркетингових досліджень “Социс”, проведеного з 5 по 10 березня.

Другу позицію посідає діючий президент Петро Порошенко, якого готові підтримати 19,6% опитаних, а третю – лідерка “Батьківщини” Юлія Тимошенко, за яку готові проголосувати 14,8% тих, хто визначився і піде на вибори.

Також у дослідженні вказується, що за Юрія Бойка проголосували б 9,6%респондентів, за Анатолія Гриценка – 8,2%, а Олега Ляшка – 4,8%.

За Ігоря Смешка проголосували би 3,4% опитаних, Олександра Вілкула – 2,8%, Руслана Кошулинського – 2,3%, Євгена Мураєва – 1,9%, Олександра Шевченка – 1,6%, Юрія Тимошенка – 1,2%.

За інших кандидатів проголосували б менше 1% опитаних українців, які визначились зі своїм вибором.

 

Повідомляється, що під час дослідження респондентам також було запропоновано зробити свій власний прогноз того, хто стане наступним президентом України.

Так, на запитання: “Скажіть, а хто з наступних кандидатів, на Вашу думку, переможе?”, найбільш ймовірним переможцем на президентських виборах респонденти вважають Порошенка – 23,9%.

19,3% опитаних прогнозують перемогу Зеленському, а Тимошенко –13,2%.

Зазначається, що в перемогу решти кандидатів респонденти вірять неохоче, жоден з кандидатів не отримує показники вищі за 3%.

При цьому вказується, що близько чверті опитаних (24%) ще не змогли визначитись з тим, хто саме стане наступним президентом України.

 

В опитуванні взяли участь 2 тисячі респондентів в усіх областях України (без врахування населення АР Крим та окупованих територій Донецької та Луганської областей).

Вибірка репрезентативна для населення України віком від 18 років за такими показниками як стать, вік, тип поселення та область проживання. Статистична похибка дослідження: +/– 2,1%

Метод дослідження: особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face) за місцем проживання респондента.

Центр соціальних та маркетингових досліджень “Социс” курує політтехнолог президента Ігор  Гринів.

 

Нагадаємо:

  • Згідно з опитуванням, проведеним “Социсом” у лютому, за Зеленського готові були проголосувати 23,8% тих, хто визначився і точно піде на вибори, за Порошенка – 20,3%, за Тимошенко – 15,9%.
Українська правда

peredplata