Порошенко підписав указ про звільнення скандального топ-чиновника Семочка

Президент України Петро Порошенко підписав указ про звільнення з посади першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки України Сергія Семочка.

Датований 12 квітня указ опублікували на сайті президента 15 квітня, повідомляє НАРОДНА ПРАВДА.

Зазначимо, що Порошенко повідомив про звільнення Семочка 14 квітня під час виступу на НСК “Олімпійський”, де президент планував провести дебати з Володимиром Зеленський, але той не прийшов.

Нагадаємо, що кілька років тому СБУ зупинила закупівлю життєво важливих ліків для діалізу через те, що постачальники відмовилися платити відкати. Тоді через відсутність препаратів для діалізу померли близько 200 осіб.

За даними журналіста Сергія Бігуса, всі ці події на той час здійснювалися під контролем глави контррозвідки СБУ Сергія Семочка. Також ця сама контррозвідка, як повідомили представники фармацевтичних компаній, раніше спокійно “кришувала” їх за 100 тисяч доларів з фірми, а конфлікт виник після того, як ті відмовилися платити.

Крім того, родичі Семочко володіють бізнесом в Криму.

Також, за даними слідчих, сім’я екс-чиновника СБУ володіє будинками під Києвом вартістю в мільйони доларів, хоча сам він спростовував цю інформацію.

До слова, раніше контррозвідка Служби безпеки України підтвердила, що цивільна дружина Сергія Семочка є громадянкою Росії.

peredplata