ЦВК оголосила Володимира Зеленського президентом України Офіційні результати другого туру виборів президента України 2019

Новообраний президент України Володимир Зеленський

У вівторок, 30 квітня о 12.00 за київським часом ЦВК оголосила офіційні результати виборів президента України-2019.

засідання ЦВК

засідання ЦВК

Про це йдеться у офіційній заяві ЦВК.

Так за результатами другого туру виборів беззаперечним переможцем і новообраним президентом став Володимир Зеленський із результатом  73, 22% голосів проти 24.45% у чинного глави держави Петра Порошенка.

Володимир Зеленський

Публікація офіційних результатів президентських виборів-2019 буде зроблено в газетах “Голос України” та “Урядовий кур’єр” у суботу, 4 травня.

Варто нагадати,що перший тур виборів президента України фінішував зі значною перевагою Володимира Зеленського.

Володимир Зеленський

Так, за даними ЦВК, він отримав 30,26% голосів виборців, у той час як чинний глава держави поступився Петро Порошенко поступився йому із результатом у 15,92%.

Порошенко і Зеленський

Порошенко і Зеленський

За головними опонентами, які змагалися у другому турі, слідували Юлія Тимошенко – 13,38%, Юрій Бойко – 11,66%, Анатолій Гриценко – 6,92%, Ігор Смєшко – 6,03%, Олег Ляшко – 5,47%, Олександр Вілкул – 4,16%, Руслан Кошулинський – 1,62%.

Варто нагадати, що оголошення результатів ЦВК другого туру виборів відзначилося скандалом через те, що існує суспільна думка про “навмисне затягування офіційного оголошення результатів волевиялення українців”.

З такою заявою виступив новообраний президент Володимир Зеленський.

Зеленський вважає, що ЦВК робить це для того, щоб  інавгурація відбулася після 27 травня, і він не міг розпустити Верховну Раду. Про це новообраний президент заявив у своєму відеозверненні.

“Зараз відбуваються дуже кумедні речі. Перемога є, а повноважень немає. Хтось від мене булаву ховає”, — сказав він.

Нагадаємо,  представник штабу Володимира Зеленського Дмитро Разумков розповів про плани новообраного президента щодо ймовірного розпуску парламенту.

Дмитро Разумков

Дмитро Разумков

Про це він розповів в ефірі Право на владу на телеканалі “1+1”.

Зокрема, Разумков відзначив, що у штабі Зеленського все ж розглядають можливість дострокового розпуску Верховної Ради.

Верховна Рада України

Верховна Рада України

Як повідомляв раніше Знай.ua,  в команді Володимира Зеленського мають намір відновити відповідальність за незаконне збагачення. 

Також Знай.ua писав про те, що учитель історії з т\с “Слуга народу”, якого зіграв відомий комік Володимир Зеленський, на екранах стає президентом країни. 

peredplata