Інавгурація Зеленського: астролог назвав найкращу дату для головної події року

Закон України про вибори президента не прописує чіткої дати для інавгурації

Відомий астролог Влад Росс назвав найбільш вдалу дату для інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського.

Володимир Зеленський

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Астролог проаналізував місячний календар і пропонує провести урочисту церемонію 1 червня.

Разом з тим Росс застерігає від проведення інавгурації 19 травня — це буде “сатанинський місячний день”, який підвищує ризик імпічменту нового президента.

Варто нагадати, що закон України про вибори президента не прописує чіткої дати для інавгурації. Про це новообраний глава держави повинен домовитися з парламентом. Єдина вимога — церемонія повинна відбутися протягом 30 днів після офіційної публікації результатів виборів. У випадку із Володимиром Зеленським результати були оголошені 30 квітня, а отже, крайній термін церемонії — 1 червня включно.

Володимир Зеленський

Сам новообраний президент спочатку був не проти дати 28 травня. Однак пізніше, під час зустрічі з парламентом і лідерами фракцій, Зеленський несподівано запропонував 19 травня. Принципова відмінність між двома датами в тому, що, вступивши на посаду 19 травня, глава держави має можливість розпустити Верховну Раду і оголосити дострокові вибори, вважають експерти.

Верховна Рада

Верховна Рада

19 травня у свою чергу назвали невдалим датою навіть з точки зору календаря пам’ятних подій. В цей день відзначається День пам’яті жертв політичних репресій і Всесвітній день пам’яті жертв Сніду.

Нагадаємо,  згідно із законом інавгурація новообраного президента має відбутися після оголошення результатів виборів. Тим не менш остаточна дата церемонії не відома ще навіть в штабі новообраного президента України Володимира Зеленського.

Як повідомляв раніше Знай.ua,  обраному президенту Володимиру Зеленському потрібно якомога швидше налагодити співпрацю з Верховною Радою.

Володимир Зеленський

Парламенту потрібно побачити позицію президента щодо низки ключових питань. Про це сказав директор КВУ Олексій Кошель в ефірі телеканалу “112 Україна”.

peredplata