Створюється Єдиний державний реєстр ветеранів війни

Законом України «Про внесення зміни до статті 3-1Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»щодо Єдиного державного реєстру ветеранів війни» від 7 лютого 2019 року№ 2684-VIII визначено поняття та порядок створення Єдиного державного реєстру ветеранів війни. Реєстр призначено для збору, реєстрації, накопичення, зберігання, захисту та знеособлення інформації про ветеранів війни, осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, постраждалих учасників Революції Гідності, членів сімей таких осіб та інших.

Реєстр створюється для забезпечення обліку таких осіб, реалізації ними пільг та інших соціальних гарантій, адміністрування потреб таких осіб, а також для координації діяльності органів влади.

Персональні дані, що містяться в Реєстрі, є інформацією з обмеженим доступом, яка використовується для забезпечення реалізації покладених ветеранам пільг і гарантій.

Центральні та місцеві органи виконавчої влади, інші державні органи, органи влади АР Крим, органи місцевого самоврядування безоплатно надають інформацію, необхідну для формування та актуалізації Реєстру.

Відповідає за формування та ведення Реєстру і є його розпорядником Міністерство у справах ветеранів.

Порядок створення, ведення, доступу до відомостей Реєстру та їх використання, порядок отримання інформації з інших реєстрів та інформаційних баз даних щодо фізичних осіб для внесення до Реєстру визначить Кабінет Міністрів.

 

Інформує Людмила ПИЛИПІВ

провідний   спеціаліст відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти управління державної реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області

 

 

 

peredplata