Зареєстровано постанову про інавгурацію Президента 1 червня

Народний депутат Олександр Сугоняко зареєстрував проект постанови №10270-4 «Про проведення Верховною Радою України урочистого засідання з нагоди складення присяги Українському народові новообраним Президентом України 1 червня 2019 року».

Про це йдеться на сайті Верховної Ради.

Відповідний проект постанови зареєстровано 10 травня, у графі «Дата та стан проходження» зазначається, що проект одержано Верховною Радою і передано на розгляд керівництву. Текст документа наразі не оприлюднений.

Таким чином, у Верховній Раді вже зареєстровано 5 проектів постанов щодо проведення інавгурації Володимира Зеленського.

Як повідомляв Укрінформ, позафракційні народні депутати Сергій Міщенко (зареєстрував проект постанови №10270) та Віктор Балога (№10270-1) своїми проектами постанов пропонують провести інавгурацію новообраного президента 19 травня.

Проект постанови позафракційного депутата Віталія Купрія (№10270-2) передбачає проведення урочистого засідання для прийняття Зеленським присяги 20 травня.

Сергій Каплін (проект постанови №10270-3) пропонує провести інавгурацію новообраного Президента у два етапи – 19 травня у будівлі Верховної Ради та 3 червня на НСК «Олімпійський».

Сам Володимир Зеленський наполягає на проведенні інавгурації 19 травня. На його зустрічі з керівництвом ВР і главами депутатських фракцій, крім 19 травня, обговорювалося також 28 травня як можлива дата проведення урочистого засідання.

Керівник Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович вважає, що дата інавгурації 19 травня вкрай невдала, бо припадає на День пам’яті жертв політичних репресій, передає Укрінформ. Читайте більше тут: https://zik.ua/news/2019/05/10/zareiestrovano_postanovu_pro_inavguratsiyu_prezydenta_1_chervnya_1569167

peredplata