Хід Троянським конем: «Народний фронт» планує вийти з коаліції , аби Раду не розпустили

Парламентська Фракція “Народний фронт” планує заявити, що виходить зі складу коаліції “Європейська Україна”. Цілком імовірно, що це станеться у п’ятницю, 17 травня.

Як пише видання “Лівий берег” з посиланням на власні джерела, завдяки такому кроку спікер Верховної Ради Андрій Парубій отримає можливість почати відлік 30 дням, протягом яких у парламенті має бути сформовано нову більшість.
Якщо ж цього не станеться, парламент може розпустити новий президент. Щоправда, це неможливо буде зробити менш, ніж за півроку до планових виборів до Ради.

“Ми пам’ятаємо, як Окружний адмінсуд на чолі з Павлом Вовком зажадав від Парубія пред’явити докази існування коаліції. Передбачалося зафіксувати її відсутність ще з 2017-го року, а отже і можливість для Зеленського розігнати Раду. З огляду на, що інавгурацію призначено на 20 травня, а суди до нього є цілком лояльними, Володимир Зеленський цілком може спробувати провернути такий трюк”, – зауважив співрозмовник ресурсу.

За його словами, якщо 17 травня “Народний фронт” виступить із заявою про вихід із коаліції, 30-денний термін закінчиться до 16 червня, а від цієї дати розпуск буде вже неможливим: ні на практиці, ні в теорії.

“Підсумкове засідання фракції – в п’ятницю вранці, сподіваюся, “Народний фронт” не передумає”. – додало джерело видання.

Нагадаємо, раніше радник новообраного президента Володимира Зеленського заявив, що той буде ініціювати розпуск Ради.

peredplata