У Чернівцях віряни УПЦ МП напали на чиновника, обливши його водою

У Чернівцях група вірян УПЦ Московського патріархату напала на голову Заставнівської районної державної адміністрації Юрія Кітаря.

Про це посадовець повідомив у коментарі кореспонденту molbuk.ua
За його словами, це сталося сьогодні під час молитовного стояння, яке парафіяни УПЦ МП проводили під приміщенням Чернівецької обласної державної адміністрації.

“Я заходив до Михайла Вікторовича (Павлюка, – авт.), щоб обговорити деякі питання, які пов’язані з соціально-економічним розвитком району. Потім я вийшов на вулицю. І мені було неприємно бачити написи, що “Кітар розколов церкву”. Це – брехня. Я побачив парафіян зі свого села. Йшов собі додому, і раптом чую за спиною: “Ловіть! Ловіть!”. Вони оточили мене. Намагалися штовхати мене, але поліція відсікла людей. Однак на мене вилили воду”, – повідомив Кітар, додавши, що має впевненість, що це зробили прихожани церкви села Товтри Заставнівського району.

У Чернівцях віряни УПЦ МП напали на чиновника, обливши його водою

Посадовець додав, що планує подавати заяву до правоохоронних органів у зв’язку з цим інцидентом.

“Я не давав приводу. Я не є причиною всього того, що відбувається. Я дію в межах закону і відповідних правових документів, не більше. Я не організовую, не ініціюю… Я не беру участь у жодній групі по дестабілізації, по зіштовхненню людей. Навпаки – я на теренах Заставнівського району був ініціатором групи по врегулюванню цих релігійних конфліктів”, – додав Юрій Кітар.

Як відомо, сьогодні понад 1000 вірян УПЦ МП взяли участь у молитовному стоянні під стінами Чернівецької ОДА.

peredplata