Буковинцю, який вкрав з будинку односельця три мобільних, загрожує до восьми років позбавлення волі

Поліцейські оперативно встановили та затримали крадія. За вчинення такого правопорушення зловмиснику загрожує до восьми років позбавлення волі.

10 серпня до поліції звернувся 44-річний житель села Колінківці та повідомив, що невідома особа проникла до приміщення літньої кухні, звідки викрала три мобільних телефони.

Для встановлення обставин злочину на місці події працювала слідчо-оперативна група відділення № 6 (м. Новоселиця) Чернівецького районного управління поліції. Поліцейські провели першочергові заходи: оглянули місце злочину, зібрали слідову інформацію та опитала очевидців інциденту. Завдяки оперативній роботі співробітники поліції швидко встановили особу зловмисника. Ним виявився 64-річний місцевий житель. Правоохоронці затримали крадія у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та вилучили в нього викрадені смартфони.

Слідчі поліції за процесуального керівництва Чернівецької окружної прокуратури повідомили чоловіку про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною 4 статті 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України та звернулися до суду з клопотання про обрання порушнику запобіжного заходу. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо: відповідно до внесених змін в законодавство, в Україні посилили  відповідальність за вчинення крадіжок в умовах воєнного стану прирівнюються до  тяжких  злочинів.

Джерело: Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

peredplata