Телефонував посеред ночі та казав, що родичі потрапили в ДТП: шахрай ошукав двох буковинців на понад 240 тисяч

За процесуального керівництва Чернівецької окружної прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні відносно  21-річного мешканця м.Слов’янськ Донецької області, який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.190 КК України (шахрайство, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб, що завдало істотної шкоди потерпілому).

Про це інформує Чернівецька окружна прокуратура.

У ході судового розгляду встановлено, що підозрюваний, з метою особистого збагачення, використовуючи відому схему здійснення телефонних дзвінків з повідомленням неправдивої інформації про участь їхніх близьких та родичів у ДТП, заволодів грошовими коштами двох мешканців м. Сторожинець Чернівецької області.

Так, у квітні 2021 року, у нічний час доби, 21-річний донеччанин, запопередньою змовою з невстановленими особами, представляючись слідчим, шахрайським шляхом заволодів грошовими коштами потерпілих на загальну суму понад 240 тис грн.

30.04.2021 донеччанину повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.190 КК України. Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування триває.

peredplata