Виставка присвячена 30-й річниці Незалежності України

Запрошуємо Вас на відкриття виставки творчих робіт здобувачів освіти  Вищого професійного художнього училища № 5 м. Чернівці «Барвиста Буковина», яке відбудеться в Центрі культури «Вернісаж» (вул. Ольги  Кобилянської, 53) 14 квітня о 14.00 год.

         Навчальний заклад є одним з найстаріших і водночас найсучасніших  професійно-технічний навчальних закладів Буковини. Його історичний шлях пролягає від ремісничого училища художньо-декоративної кераміки, заснованого у 1944 році. Сьогодні в училищі здобувають освіту юнаки і   дівчата в напрямках деревообробки, декоративно-ужиткового мистецтва, дизайну, реставрації та будівництва.

          Заклад освіти пишається своїми випускниками. Серед них велика чисельність заслужених художників України, членів Національної спілки художників України та Спілки народних майстрів України, кандидатів й докторів наук, лауреатів різноманітних всеукраїнських та міжнародних премій.

          Педагогічний колектив закладу свої зусилля спрямовує не лише на професійну підготовку, але й на розкриття обдарованості здобувачів освіти, запроваджуючи в навчальний процес сучасні інноваційні технології навчання. Викладачі й учні училища розвивають кращі ідеї і традиції української культури.

          Дана виставки спрямована на популяризацію діяльності закладу освіти та професій, з яких здійснюється  підготовка в ньому.

          На виставці будуть представлені творчі роботи учнів у техніці художньої обробки деревини, столярства, живопису, графіки, розпису тканин та креативні проекти інтер’єрів, ландшафтного середовища молодих дизайнерів.

 

peredplata