У Чернівцях на ФОК «Олімпія» відбудеться «Велика  спортивна зустріч»

До 100-річчя українського спортового клубу «Довбуш» у Чернівцях на ФОК «Олімпія» (вул. Воробкевича,6) 18 вересня відбудеться «Велика  спортивна зустріч».

Метою свята – є  пропаганда фізичної культури і спорту, здорового способу  життя, активного відпочинку, зміцнення українських спортивних традицій.

          Організатори зазначають, що відродження спортивного клубу «Довбуш» – це знакова подія в спортивній історії Чернівців і Буковини. І важливо те, що «Довбуш» – це не лише футбол, а й підтримка інших популярних видів спорту,  виховання сили волі, відповідальності, наполегливості, найкращих якостей українського лицарства.

У змаганняхз міні-футболу, волейболу та настільного тенісувізьмуть участь 23 команди підприємств, установ і організацій міста Чернівці. Зокрема, до спортивного свята долучилися трудові колективи КП «Чернівціводоканал», ТОВ «АутомотівЕлектрік Україна», Чернівецької філії ТОВ «CЕ Борднетце-Україна», АТ «Чернівцігаз», ТОВ «Нова пошта», Чернівецького обласного управління АТ «Ощадбанк», ТОВ «Укрвторресурси–Буковина», Чернівецького обласного вузла спеціального зв’язку, ГУ ДСНС України у Чернівецькій області, ОКНП «Чернівецька лікарня швидкої медичної допомоги» та об’єднання підприємців Chernivtsi BusinessGroup.

Переможці змагань отримають кубки, грамоти, медалі.

Тож запрошуємо всіх чернівчан та буковинців, які цінують спортивний драйв, історію справжнього українського спорту, дружню атмосферу та активний відпочинок.

Урочисте відкриття свята  відбудеться о 10.00. 

Місце: ФОК «Олімпія».

Вхід – вільний.

 

Довідково.Український Спортовий Клуб «Довбуш» був заснований у 1920 році членами Українського Академічного Козацтва «Запороже» і до 1940 року був одним із найуспішніших футбольних клубів України. Футбольна команда клубу була регулярним учасником регіональних змагань, двічі стала володарем Всеукраїнської Чаші (турнір серед кращих українських команд Західної України).Клубні барви – синя та жовта.

У 2018 році клуб відродився та почав виступати на аматорському рівні. У вересні 2018 року команда виграла турнір пам’яті футболіста «Динамо» (Київ) та Збірної України з футболу Андрія Гусіна, з 2020 року виступає в Суперлізі чемпіонату Чернівецької області та в чемпіонаті України серед аматорів. У 2020 році «Довбуш» виграв Чемпіонат Чернівецької області, дістався фіналу Кубку області.

 

peredplata