«БУКОВИНСЬКИЙ РОЗМАЙ» – 2021

9 грудня о 16.00 у Центрі культури «Вернісаж» м. Чернівців (вул. І. Франка, 15) відбудеться урочисте відкриття ХL ювілейної обласної виставки-конкурсу творчих робіт учнів мистецьких шкіл області «Буковинський розмай». Експозиція виставки налічує понад 900 робіт.  Організатори заходу – управління культури Чернівецької обласної державної адміністрації, Буковинський центр культури і мистецтва.

У художній культурі нашого краю вагоме місце займає творчість молодого покоління. Саме школи естетичного виховання дають не лише професійну базову мистецьку освіту, а й спрямовують учнів на творчий самостійний пошук з використанням здобутків всесвітнього, українського образотворчого та народного мистецтва. Підтвердженням цього є наймасштабніший не тільки на Буковині, а й в Україні проєкт «Буковинський розмай».

Юні митці презентують академічний рисунок, графіку, живопис, композицію, рекламний плакат, скульптуру, твори декоративно-ужиткового мистецтва, роботи, виконані на пленері.

Окремою номінацією на виставці будуть представлені роботи, присвячені 80-ти річчю від дня народження українського кіноактора, кінорежисера, сценариста, лауреата Національної премії ім. Т. Г. Шевченка Івана Миколайчука. Усі охочі матимуть змогу переглянути ці твори у залі Буковинського центру культури і мистецтва (вул. Й. Главки, 1-а).

Шкільні та творчі роботи привертають увагу поціновувачів мистецтва і пересічного глядача професіоналізмом, щирістю, безпосередністю, відкритістю та особливою енергетикою. Саме за допомогою засобів образотворчого та народного мистецтва, знань народних традицій нашого краю учні художніх шкіл та шкіл мистецтв Чернівецької області відтворюють повсякденне життя, речі які нас оточують, відображають своє бачення минулого, сучасного і майбутнього.

«Буковинський розмай» – важливий захід по формуванню патріотичного виховання дітей та молоді. Чудово, що виставка набула таких масштабів, це ще раз говорить про те, що проєкт на часі. Українцям направду є чим пишатися, і про це варто пам’ятати.

Виставка триватиме до 19 грудня 2021 року.

Щиро запрошуємо підтримати мистецьке майбутнє нашої країни!

 

peredplata